18. međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, petak, 20. listopada 2023.

Organizatori: Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto

U petak, 20. listopada 2023. g. u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu održat će se 18. po redu međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave, na temu pokretnih knjižnica kao sastavnih dijelova knjižničnih mreža u Hrvatskoj i Sloveniji.

Skupom će se ujedno obilježiti i 45. godišnjica od nabave prvog bibliobusnog vozila za karlovačku knjižnicu, a predstavit će se i rezultati projekata hrvatskih knjižnica kojima su dodijeljena bespovratna financijska sredstva Europskog socijalnog fonda putem poziva „Čitanjem do uključivog društva“, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Pozvani hrvatski i slovenski predavači te stručnjaci iz područja humanističkih i društvenih znanosti kroz stručna predavanja ponudit će odgovore na pitanja vezana uz razvoj usluga pokretnih knjižnica koje omogućuju jedinstven pristup kulturi i baštini kroz lakšu dostupnost stanovnicima slabije naseljenih područja. Svoje će radove predstaviti osam predavača iz Hrvatske i Slovenije.

Ne propustite i zanimljiv popratni program skupa – predstavljanje i razgled novih bibliobusnih vozila iz Hrvatske i Slovenije.

Prijava za sudjelovanje na skupu dostupna je putem online obrasca za prijavu, do utorka, 17. listopada 2023.

Realizaciju međunarodnog stručnog skupa omogućilo je Ministarstvo kulture i medija RH.

18. međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave
Skip to content