18. međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave

Pozivamo Vas da nam se u petak, 20. listopada 2023. g. u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu pridružite na 18. međunarodnom stručnom skupu Knjižnica – središte znanja i zabave, na temu pokretnih knjižnica kao sastavnih dijelova knjižničnih mreža u Hrvatskoj i Sloveniji.

Skupom će se ujedno obilježiti i 45. godišnjica od nabave prvog bibliobusnog vozila za karlovačku knjižnicu, a predstavit će se i rezultati projekata hrvatskih knjižnica kojima su dodijeljena bespovratna financijska sredstva Europskog socijalnog fonda putem poziva „Čitanjem do uključivog društva“, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Pozvani hrvatski i slovenski predavači te stručnjaci iz područja humanističkih i društvenih znanosti kroz stručna predavanja ponudit će odgovore na pitanja vezana uz razvoj usluga pokretnih knjižnica koje omogućuju jedinstven pristup kulturi i baštini kroz lakšu dostupnost stanovnicima slabije naseljenih područja. Svoje će radove predstaviti osam predavača iz Hrvatske i Slovenije.

Osim predavanja, tijekom trajanja skupa na parkiralištu ispred knjižnice moći će se razgledati i bibliobusna vozila iz Karlovca, Novog Mesta, Krškog i Ljubljane, a održat će se i predstavljanje knjige »Potujoči utrinki«, autorice Ksenije Trs, knjižničarke Bibliobusne službe knjižnice u Mariboru. Nakon završetka skupa predviđen je posjet novouređenom Nikola Tesla Experience centru u Karlovcu.

Prijavu sudjelovanja na skupu možete izvršiti putem obrasca: https://forms.gle/wV9JvyrsDprqhMSf6

Organizatori: Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto.

Realizaciju međunarodnog stručnog skupa omogućilo je Ministarstvo kulture i medija RH.

KONTAKTI:

Vedrana Kovač Vrana, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, tel. 0038547412377 (124), e-mail: vedrana@gkka.hr 

Petra Kovič, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, tel. 0038673934670, e-mail: petra.kovic@kmj.si

Maja Ivanež, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, tel. 0038673934670, e-mail: maja.ivanez@kmj.si

 

18. međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave
Skip to content