Otvoren natječaj za kratku priču “Tipka”

Knjižnica za mlade, izdvojeni odjel Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, raspisuje peti po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Svaki se autor može prijaviti samo jednom pričom koja ne smije prethodno biti objavljena. Natječaj je otvoren od 6. rujna do 11. listopada 2024. u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. U obzir se neće uzimati ni ulomci iz većih proznih cjelina ili već objavljeni radovi, nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova. Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: kzmkarlovac@gmail.com, a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“ Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte, datum rođenja te broj telefona (podaci neće biti dostupni prosudbenoj komisiji).

Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9000 znakova s razmacima). Pristigle priče ocijenit će prosudbena komisija u sastavu: Bojana Meandžija, spisateljica; Marija Skočibušić, pjesnikinja; Darko Lisac, novinar. Prosudbena komisija odabrat će tri najbolje priče te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 110 eura, druga 90 eura i treća 70 eura. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i društvenim mrežama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade. Objava rezultata na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te na profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade na društvenim mrežama bit će 11. 11. 2024.

Molimo autore/autorice da prije samoga slanja svojih radova pregledaju tekst i isprave pravopisne i gramatičke pogreške te ih, ako su u mogućnosti, lektoriraju. Autori/autorice zadržavaju autorska prava te su i dalje vlasnici svojih radova. Prijavom na natječaj autori su suglasni s uvjetima natječaja i pristaju na to da Knjižnica prikuplja njihove podatke u svrhu organiziranja Natječaja za kratku priču za mlade Tipka, informiranja o knjižničnom događaju te komunikacije putem elektroničke pošte s djelatnicima Knjižnice za mlade i Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“. Autori najboljih priča pristaju na objavu svojih priča na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora. Sve podatke prikupljene za vrijeme trajanja natječaja Knjižnica će koristiti isključivo u svrhu ovog natječaja. Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ obvezuje se da će s osobnim podacima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Zakonom o provedbi Uredbe o zaštiti podataka i Standardom za narodne knjižnice (NN 58/1999). Voditelj obrade podataka: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, Ljudevita Šestića 1, 47000 Karlovac, OIB 41231362351, www.gkka.hr, e-pošta: info@gkka.hr, Facebook stranica: https://www.facebook.com/KnjiznicaKarlovac/, tel. 047/412 377, fax. 047/412 371. Službenik za zaštitu osobnih podataka Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“: tel. 047/412 377 (lokal 109), e-pošta: szop@gkka.hr. Za sve informacije (razdoblje pohrane podataka, pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo na prigovor i dr.) obratite se Službeniku za zaštitu osobnih podataka.

Otvoren natječaj za kratku priču “Tipka”
Skip to content