Dječji tjedan u Knjižnici

DJEČJI TJEDAN U GRADSKOJ KNJIŽNICI „IVAN GORAN KOVAČIĆ” KARLOVAC

  1. listopada 2024. u 10 sati na Odjelu za djecu i mladež – Završna svečanost Olimpijade čitanje 2024.

Prva karlovačka Olimpijada čitanja održavala se od 24. lipnja do 31. kolovoza 2024. na Odjelu za djecu i mladež, a sudjelovali su učenici 3. razreda karlovačkih osnovnih škola. Ukupno smo imali 12 aktivnih olimpijaca koji su tijekom ljeta pročitali 168 knjiga po vlastitom izboru s popisa predloženih knjiga za 3. razred i redovito ispisivali i ukrašavali svoj dnevnik čitanja. Vrijeme je da nagradimo i pohvalimo najuspješnije!

  1. listopada 2024. u 10 sati na Odjelu za djecu i mladež – Kviz o životnim vještinama i radionica A znaš li ti prišiti gumb?

Šivanje je uistinu drevno umijeće i  jedna korisna životna vještina. Na radionici djeca će u ruke uzeti iglu i konac te zašiti gumb na platnenu krpicu, a nakon radionice slijedi zabavni kviz na kojem ćemo provjeriti koliko djeca znaju o raznim životnim vještinama.

  1. listopada 2024. u 12 sati na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta – Radionica „Što ću biti kad odrastem?“

Na radionici će djeci biti predstavljena zanimanja koja će upoznati kroz literaturu o navedenoj temi. Nakon uvodnog dijela djeca će spajati određene pojmove sa zadanim zanimanjem. Na kraju radionice glumit će pomoću ginjol lutaka u igrokazu o zanimanjima.

Aktivnost se održava suradnji s CISOK-om Karlovac (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri).

Dječji tjedan u Knjižnici
Skip to content