ODJEL AUDIOVIZUALNE GRAĐE

Kontakt:
e-pošta: glazbeni@gkka.hr
telefon: 047/412-377 (105)

Danijela Čavlović, viša knjižničarska tehničarka

Odjel audiovizualne građe osnovan je 1965. godine i ubraja se u najstarije takve odjele u hrvatskim knjižnicama. U više od 55 godina postojanja i djelovanja mijenjao je svoj naziv (Diskoteka → Glazbeni odjel → Odjel audiovizualne građe od 2015.) u skladu s tehnološkim razvojem, obogaćujući fond novim medijima i novim vrstama neknjižne građe te proširivao svoju djelatnost brojnim sadržajima i aktivnostima.

Fondom koji pomno obnavljamo nastojimo zadovoljiti interese i potrebe korisnika svih dobnih skupina (od beba i predškolaca do korisnika treće životne dobi).

Odjel audiovizualne građe nabavlja, obrađuje, čuva i daje na korišenje raznovrsne AV sadržaje na različitim medijima. Bogatu AV zbirku čini više od 15000 jedinica: analognih (oko 4600 gramofonskih ploča) i digitalnih (zvučni CD-ovi, video DVD-ovi, CD-ROM-ovi, zvučne knjige).

Korisnicima je na raspolaganju građa – u slobodnom pristupu i najvećim dijelom za posudbu – koja se može slušati, gledati i čitati (referentna glazbena zbirka, monografije o svim vrstama glazbe i glazbenicima, auto/biografije, stručna literatura iz raznih glazbenih područja, instruktivna i autodidaktična glazbena izdanja, muzikalije, tj. notna izdanja, domaći i strani glazbeni časopisi te tečajevi za učenje jezika).

Pretraživanje i dostupnost AV građe omogućeno je u našem ZaKi e-katalogu.

 

Časopisi u pretplati:

Classic Rock, Gramophone, Sveta Cecilija, Fontes Artis Musicae

Skip to content