
U sklopu programa Zvjezdano ljeto, pozivamo vas na predstavljanje knjige “Klimatska kuharica” – edukativnog i kulinarskog vodiča koji povezuje znanost o klimi, svakodnevne prehrambene navike i ukusne recepte.
Datum: 4. srpnja
Lokacija: Zelena knjižnica u Aquatici – slatkovodni akvarij Karlovac
Vrijeme: 18:00 sati
Nakon predstavljanja knjige, slijedi zanimljiva radionica kuhanja na kojoj će se posebna pažnja posvetiti važnosti sezonskih i samoniklih namirnica, kao i lokalnoj proizvodnji.
Cilj je osvijestiti potrebu za smanjenjem korištenja GMO uzgojenih vrsta, pesticida te težnju ka prehrani koja prati prirodne cikluse, a ne dostupnost namirnica tijekom cijele godine.
Na radionici ćete imati priliku:
– sudjelovati u pripremi pesta od koprive – brzog, jednostavnog, sezonskog i povoljnog jela,
– uživati u bruschettama s dinstanim gljivama, pripremljenima u suradnji s restoranom La Trattoria iz Karlovca,
– izraditi smjesu za suhe kolačiće – slatke s mrkvom i slane s palentom i čvarcima.
Radionica je interaktivna – svi sudionici bit će uključeni u pripremu i serviranje jela, uz razgovor o temama koje se tiču održivosti, lokalne hrane i ekološke odgovornosti.
Više informacija http://bit.ly/4464lJu