Predstavljanje Klimatske kuharice 

U sklopu programa Zvjezdano ljeto, pozivamo vas na predstavljanje knjige “Klimatska kuharica” – edukativnog i kulinarskog vodiča koji povezuje znanost o klimi, svakodnevne prehrambene navike i ukusne recepte.

 Datum: 4. srpnja
 Lokacija: Zelena knjižnica u Aquatici – slatkovodni akvarij Karlovac
 Vrijeme: 18:00 sati

Nakon predstavljanja knjige, slijedi zanimljiva radionica kuhanja na kojoj će se posebna pažnja posvetiti važnosti sezonskih i samoniklih namirnica, kao i lokalnoj proizvodnji. 

Cilj je osvijestiti potrebu za smanjenjem korištenja GMO uzgojenih vrsta, pesticida te težnju ka prehrani koja prati prirodne cikluse, a ne dostupnost namirnica tijekom cijele godine.

Na radionici ćete imati priliku:

– sudjelovati u pripremi pesta od koprive – brzog, jednostavnog, sezonskog i povoljnog jela,

– uživati u bruschettama s dinstanim gljivama, pripremljenima u suradnji s restoranom La Trattoria iz Karlovca,

– izraditi smjesu za suhe kolačiće – slatke s mrkvom i slane s palentom i čvarcima.

Radionica je interaktivna – svi sudionici bit će uključeni u pripremu i serviranje jela, uz razgovor o temama koje se tiču održivosti, lokalne hrane i ekološke odgovornosti.

 Više informacija  http://bit.ly/4464lJu

Predstavljanje Klimatske kuharice