Klub ljubitelja poezije “Stihom u srce” predstavlja pjesnikinje iz Zagreba
Klub ljubitelja poezije “Stihom u srce” održat će u srijedu, 14. prosinca, poetsku večer na kojoj će se predstaviti dvije pjesnikinje iz Zagreba, Ana Piršljin i Katarina Pahljina. Gost večeri biti će i Milko Kiš, član rock sastava Hladno pivo. U nastavku večeri članovi Kluba i svi zainteresirani ljubitelji poezije moći će recitirati tematsku poeziju vezanu za nadolazeće blagdane.
Ana Piršljin rođena je u Novoj Gradišci. Ekonomistica je u mirovini. U Zagrebu živi od 1974. Od svoje 17 godine piše poeziju. Radni vijek provela je u Zagrebu u Končaru. Pjesme su joj zastupljene u 45 zbornika i devet zbirki u izdanju Kulture snova u Zagrebu, gdje i danas aktivno djeluje, ali i u nekoliko zbornika u Bihaću, Čakovcu, Varaždninu, Novom Marofu i Lovranu. Česta je gošća Radio Martina u emisiji Igračka vjetrova. Uglazbljeno joj je 16 pjesama te su joj pjesme objavljene u dva zbornika Facebook pjesnika. Također ona je jedna od 625 pjesnika iz 140 zemalja koja je odabrana za Svjetsku himnu poezije u Meksiku. Objavila je samostalnu zbirku pod nazivom Sama, a u pripremi je i druga zbirka.
Katarina Pahljina rođena je u Slavoniji. Nakon srednje škole odlazi iz Virovitice u Zagreb u kojem i ostaje. Premda se ljubav prema poeziji pojavljuje u ranim danima pisati počinje u pedesetima “kada se poeziji vraća svim srcem” , kako kaže, i objavljuje svoju prvu zbirku pod nazivom Sanje u izdanju Redak 2018. godine. Zbirku erotskih pjesma pod nazivom Vatrena žena objavljuje 2020. godine u Kulturi snova. Objavljuje i kratke priče i pjesme pod nazivom Djevojčice… pusti nas u izdanju Biakova, 2021. godine. Članica je najstarije pjesničke tribine u svijetu “Jutra poezije” u čijoj je antologiji i njena pjesma Slike. U okviru Kulture snova objavljuje u mnogim zbornicima kao što su Zagreb na dlanu, Sarjevo na dlanu, Slavonija na dlanu, More na dlanu. Objavljuje i u zajedničkim zbirkama: Dodiri duša, pamtim te u stihovima i međunarodnoj zbirci Najljepše ljubavne pjesme u tri izdanja. Pjesme su joj objavljene i u zbornicima poput DEA, Majera, KUD-a reetari, Diligo Libera, Pjesnika bez granica, Millenijum stiha. Gost je u radio emisijama i tribinama. Članica je Matice hrvatske.
Pridružite nam se i vi te uživajte u predivnim stihovima i glazbi!
Klub ljubitelja poezije “Stihom u srce” predstavlja pjesnikinje iz Zagreba
Skip to content