„Bibliobusiranje“, druženje uz slovenske i hrvatske putujuće knjižničare

U predstojećem Dječjem tjednu, s veseljem vas pozivamo na „Bibliobusiranje“, zabavno druženje uz slovenske i hrvatske putujuće knjižničare, u petak, 6. listopada 2023. na tri lokacije u Karlovačkoj županiji:

8:00 – 10:00 – OŠ Žakanje, parkiralište na igralištu kod škole

11:00 – 12:45 – vrtić Turanj i OŠ Turanj, parkiralište kod vrtića

13:00 – 14:30 – vrtić Grabrik i OŠ Grabrik, parkiralište kod vrtića.

Projekt „Bibliobusiranje“ zamišljen je kao jednodnevni susret slovenskih i hrvatskih bibliobusa u Hrvatskoj, u mjestima gdje žive i pripadnici slovenske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Zajednički ga provode Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ i partnerska Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto. Djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi slušat će priče na slovenskom i hrvatskom jeziku i sudjelovati na tematskim radionicama. Atmosferu ćemo oživjeti plesom, pjesmom i igranjem starih društvenih igara koje su se prenosile s koljena na koljeno i tako sačuvale i među Slovencima i Hrvatima.

Javnosti ćemo predstaviti i novi bibliobus Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac te bibliobus Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta. Ovim programom nastavljamo aktivnosti u okviru projekata potpore razvoju knjižnične djelatnosti na prekograničnim područjima za Slovence izvan matične zemlje. Želja nam je dati dodatni doprinos promicanju kulture čitanja među mladima i integraciji nacionalnih manjina s obje strane granice.

Projekt „Bibliobusiranje“ financijski podržava Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence u susjednim zemljama i inozemstvu.

Dobro došli!!

„Bibliobusiranje“, druženje uz slovenske i hrvatske putujuće knjižničare
Skip to content