Boja tišine / Elia Barceló

Helena Guerrero je svjetski priznata slikarica koja se nakon godina izbivanja vraća u Madrid kako bi prisustvovala vjenčanju svoje unuke. Premda je davno napustila Španjolsku i već godinama živi u Australiji, Helena se nije uspjela osloboditi sjena prošlosti. Život joj se promijenio u ljeto 1969. kada je u blizini obiteljskog imanja u Maroku ubijena njezina starija sestra Alicia. U Madridu joj rođakinja Amparo predaje kutiju punu uspomena koje je sačuvala Helenina majka, a koje bacaju novo svjetlo na obiteljsku prošlost i omogućuju Heleni da konačno otkrije dugo skrivane tajne.

U noći kada je prvi čovjek sletio na Mjesec, mlada dizajnerica Alicija silovana je i ubijena nedaleko od obiteljskog imanja. Njezina sestra, svjetski poznata slikarica, osebujna i beskompromisna Helena Guerrero, nakon mnogo godina potpune otuđenosti od obitelji vraća se u Madrid. Želi pronaći krivca i zatvoriti nikad riješen slučaj sestrina ubojstva.
Dok prati tragove i slaže mozaik mračnog misterija, Helena i ne sluti razmjere i opasnosti obiteljskih spletki. Nitko nije onaj za koga se predstavljao. Je li moguće da su tajne koje su pomno skrivali njezini otac i majka uništavale živote i utjecale na tijek Španjolskoga građanskog rata?

Boja tišine maestralan je i napet triler, obiteljska i povijesna saga, detektivska priča, ali i djelo o ljubavi i strasti. Nevjerojatno uzbudljiv, potresan i emotivan, roman Boja tišine Elije Barceló, jedne od najvažnijih španjolskih autorica, pokazuje nam zašto je bitno da se suočimo s demonima prošlosti.

Boja tišine / Elia Barceló
Skip to content