“Čitaj mi!” prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas  djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013. g.), a pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Plan za pokretanje kampanje krenuo je upravo iz Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, inicijativom tadašnje predsjednice Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Kristine Čunović. Članice Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva u suradnji s Hrvatskim pedijatrijskim društvom, Hrvatskim čitateljskim društvom, Hrvatskom udrugom istraživača dječje književnosti i UNICEF-om Hrvatska pokreću i provode kampanju “Čitaj mi!”

Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje učinili bliskom navikom roditelja i djece za koju je dovoljno izdvojiti već 15 minuta dnevno.

U sklopu kampanje “Čitaj mi!” pokrenuta je mrežna stranica www.citajmi.info, posvećena roditeljima i svima koji žele promicati čitanje djeci od rođenja. Stranica sadržava informacije o tome zašto je važno djeci čitati naglas, materijale (plakat, letak, logo) koje mogu preuzeti svi koji žele promicati čitanje naglas djeci od rođenja, nagradni natječaj koji podržavaju nakladnici svojim izdanjima za najmlađu djecu, listu vrijednih slikovnica za pojedinu dob djeteta te mnoge druge korisne sadržaje.

Zagreb, 04.04.2014.
Dječji vrtić Cvrčak
Čitaj mi kampanja Unicefa Hrvatska
Skip to content