Čitanje je važno, uključuje nas snažno

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem iz Karlovca u vremenskom periodu od 16. rujna 2021. do 15. rujna 2023. godine provodi EU projekt “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Javni poziv „Čitanjem do uključivog društva“, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Tijekom projekta izvodit će se radionice kreativnog pisanja, kvizaška natjecanja na temu književnosti, čitateljski debatni klubovi te književni susreti.

1. Susreti čitateljsko debatnog kluba „Obrani knjigu“
Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ u suradnji s Udrugom Carpe Diem i Gradom Karlovcem, u provedbi EU projekta „Čitanje je važno, uključuje nas snažno“ (UP.02.1.1.15.0076), uskoro započinje prvu od niza radionica, susrete čitateljsko debatnog kluba „Obrani knjigu“ za ciljnu skupinu mlađih od 25 godina.
Susrete čitateljsko debatnog kluba održavat će stručnjakinje iz Hrvatskog debatnog društva, voditeljica debate Darija Jeger i debatna sutkinja Ivona Anić, koje će s polaznicima raditi dinamične i zanimljive debate na temu književnosti, književnika, u kombinaciji vještina javnog govora i kritičkog razmišljanja.
Klub će se sastati u četiri navrata počevši u četvrtak 3. ožujka 2022. od 17:30 do 19:00 sati te će se nastaviti 17., 24. i 31. 3. 2022. godine, a mjesto održavanja je Gimnazija Karlovac na adresi Rakovac 4.

2. Radionice kreativnog pisanja
Aktivnosti u sklopu projekta „Čitanje je važno, uključuje nas snažno“ (UP.02.1.1.15.0076), nastavljaju se najavom radionica kreativnog pisanja koje će se održati u osam navrata za sve zainteresirane  mlađe od 25 godina.
Radionice kreativnog pisanja održat će se pod stručnim vodstvom Darka Lisca, počevši u srijedu 30. ožujka 2022. od 18:00 do 19:30 sati i sljedećih sedam srijeda uzastopno na adresi Centar za mlade Grabrik, Ulica Maksimilijana Vrhovca 13. Zainteresirani se mogu prijaviti na radionice putem e-mail adrese tanja.salaj@carpediem.hr.

Sudjelovanje na ovim radionicama ima za cilj razvijanje čitalačkih navika te pismeno i usmeno izražavanje djece i mladih. Svi zainteresirani pozivaju se na prijavu putem e-mail adrese.
Projektom je omogućeno sudjelovanje u kulturi svim građanima, a posebice društvenim skupinama koje su najizloženije riziku od socijalne isključenosti, kao što su djeca i mladi, osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom i druge marginalizirane skupine, a u svrhu jačanja socijalne kohezije i poboljšanja kvalitete života. Želja za čitanjem i sposobnost čitanja važan su preduvjet cjelovitog osobnog, ali i ukupnog društvenog razvoja.

Čitanje je važno, uključuje nas snažno
Skip to content