Čitateljski klub Cheeta(j)!

Čitateljski klub Cheeta(j)! osnovan je na Dan hrvatske knjige 22. 4. 2016. kad se iznimno obilježavala i Noć knjige. Sastanci članova ispočetka su se odvijali u čitaonici Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, a već se nekoliko godina odvijaju u Knjižnici za mlade.

Druženje i rasprava su ležerni, zabavni, opušteni i glasni, a knjige za raspravu biraju se tako da se između naslova koje je predložio moderator, odabere ona koja je članovima najzanimljivija ili članovi sami predlažu što bi se moglo čitati za sljedeći put. Cilj kluba nije samo rasprava o pročitanim knjigama i poticanje čitanja već druženje, stvaranje opuštene atmosfere i razbijanje stereotipa o prostoru knjižnice u kojem mora vladati tišina, otkrivanje novih žanrova koje članovi obično ne čitaju te proširivanje okvira razmišljanja. Svojim događanjima članovi kluba sudjeluju i u manifestacijama kojima se ukazuje na važnost knjige i čitanja.

Odnedavno se klub povremeno sastaje i s drugim čitateljskim klubovima, bilo uživo, bilo putem virtualnih poziva, s ciljem povezivanja različitih knjižnica, poticanjem suradnje među ustanovama te promicanja prednosti i pozitivnih učinaka čitanja.

O svim aktivnostima kluba članovi i ostali zainteresirani obavještavaju se putem profila na društvenim mrežama (Facebook, Instagram) te mrežnih stranica Knjižnice za mlade. Na tim mjestima mogu razmjenjivati mišljenja o pročitanim knjigama, ideje, davati prijedloge o novim naslovima za buduće sastanke.

 

Skip to content