U drugoj mobilnosti sudjelovali su djelatnici Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac Mario Šimić, Anita Malkoč Bišćan i Lidija Šajatović. Od 6. do 12. veljače 2022. godine boravili su u Gentu, Belgija i upoznali se s radom Bibliotheek De Krook i njenih ogranaka.
Predstavljeni su im organizacija i stručni rad De Krooka te usluge, programi i inovativni projekti poput Digipunt-a, Adviesputnten in De Krook, Steinpunkt in Inclusie, Centrum voor leerlingen, Maaker workshop, Common-a, centralnu posudbu i povrat knjiga, kao i način organizacije cijele knjižnice.

Djelatnicima Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac omogućen je i obilazak dva ogranka u sustavu De Krooka (Ledeberg i Oostakker).

Belgijskim kolegama predstavljen je hrvatski knjižnični sustav te rad, ustrojstvo, programi i projekti Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac.

Uvidom u prakse i znanja koje su djelatnici Gradske knjižnice stekli obilaskom belgijske knjižnice nastojat će se ojačati postojeće usluge koje nudimo i razviti nove usluge knjižnice koje podrazumijevaju rad s ranjivim skupinama.

cof

Skip to content