Povijest knjižnice

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” osnovana je 1. ožujka 1838. godine kao “Ilirsko čitanja društvo” i postala najznačajnija kulturna ustanova u gradu. Ilirski pokret i hrvatski narodni preporod, te položaj grada Karlovca na križištu prometnica Karoline, Jozefine i Lujzijane te na slivu četiriju rijeka – Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre – utječe na sveukupni gospodarski i kulturni razvoj grada. Čitaonica uz čitaoničku djelatnost počinje skupljati i knjižnu građu i ubrzo je izdaje svojim korisnicima.
više

MISIJA KNJIŽNICE

Knjižnica je mjesno informacijsko središte koje daje slobodan pristup cjelokupnom znanju osiguravajući građu na svim medijima s ciljem ispunjenja obrazovnih i informacijskih potreba građana svoga grada i šire zajednice. Ona predstavlja mjesto cjeloživotnog učenja, mjesto razvoja svih vrsta pismenosti, kulturno središte i mjesto susretanja građana lokalne zajednice. Time se značajno poboljšava kvaliteta života pojedinaca, ali i društva u cijelosti.

službene informacije

Ovdje možete pronaći sve službene informacije o knjižnici

IZDAVAŠTVO

Nakladnička djelatnost jedan je od načina obogaćivanja fonda, osobito Zavičajne zbirke. Promocija karlovačkih autora, knjiga o Karlovcu, njegovim ljudima i zbivanjima osnova su izdavačke djelatnosti Gradske knjižnice, a izdavanjem pretisaka vrijednih i rijetkih knjiga o Karlovcu nastojimo dodatno obogatiti zavičajnu zbirku, sačuvati stare i vrijedne knjige i učiniti ih dostupnima što većem broju naših korisnika.

JAVNA NABAVA

OVDJE MOŽETE NAĆI SVE O JAVNOJ NABAVI…BLABA

Naši djelatnici

Jasmina Milovčić

ravnateljica

Ravnateljice knjižnice od ….

vuiša knji

Kristina Čunović

zamjenica ravnateljice

knjižnična savjetnica i voditeljica Matične službe

Astrid Grobenski Grginčević

zamjenica ravnateljice

diplomirani knjižničar i voditeljica Odjela audio-vizualne građe

Knjižnica izvan okvira

Radno vrijeme i lokacija

Knjižnica djeluje na tri lokaciju. Središnja knjižnica u ulici Ljudevita Šestića 1, Knjižnica za mlade u Banjavčićevoj 8 te Knjižnična stanica Švarča

Radno vrijeme

Ponedjeljak- Petak :7:30-20:00
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Lokacija

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac
Ljudevita Šestića 1, Karlovac
Telefon: +38547412377
Fax:+44 20 8859 6598
Email: info@collage.com

Skip to content