Pon
21
ožu2022
Pon
11
tra2022

Izložbeni salon “Ljudevit Šestić”, Gradska knjižnica

Ljudevita Šestića 1

U Izložbenom salonu Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1) od 21. 3. do 11. 4. 2022. godine možete razgledati postav izložbe slika i uporabnih predmeta "More, brodovi, ljudi" autora Voje Vukičevića.

Vojo Vukičević rođen je 1951. godine u Zagrebu, a živi i radi u Karlovcu. Umjetničkim radom bavi se već četrdeset godina. Ovo mu je deseta samostalna izložba.

Najčešće radi u slikarskim tehnikama akvarel, akrilik i ulje na platnu. Omiljeni su mu motivi stari rustikalni objekti i arhitektura, stari gradovi i povijesne teme. Zadovoljstvo pronalazi i u slikanju mrtve prirode i portreta te u novije vrijeme sportskih automobila u karikaturi. Morske motive prati izradom modela starih brodova.

Kako je po zanimanju strojarski tehničar, slikarstvo kombinira sa stolarijom, ukrasnom bravarijom i modelarstvom te izrađuje proizvode za uređenje rustikalnih prostora, kuća za odmor, konoba, starih kamenih primorskih kuća, restorana... Izrađuje i staro oružje i oruđe koji se dobro uklapaju u te rustikalne prostore.

Izložba slika i uporabnih predmeta “More, brodovi, ljudi” autora Voje Vukičevića
Skip to content