Izložba “Dante 9-7-9”

Od petka, 4. ožujka, u Knjižnici za mlade može se razgledati izložba „Dante 9-7-9“.

Prošle je godine obilježeno 700 godina od smrti Dantea Alighierija (1265. – 9. rujna 1321.). Gradska knjižnica i čitaonica Pula u suradnji s Talijanskom srednjom školom – Scuola media superiore italiana „Dante Alighieri“ Pula-Pola, Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula, Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i Pazinskim kolegijem – klasičnom gimnazijom te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH osmislila je i provela projekt „Dante 9-7-9“ rezultat kojeg je bila istoimena izložba.

Postav se može razgledati i na taj način prošetati kroz ovih, na zabavan i šarolik način, prikazanih 9 krugova pakla, 7 krugova čistilišta te 9 krugova raja do 29. travnja 2022. godine.

Kroz 33 plakata predstavljene su zanimljivosti iz Danteova života i prikazana njegova djela s naglaskom na stihove i motive iz Božanstvene komedije, a povezani su i Danteovi motivi u pop kulturi. Izložba je bila dio 3. FLIT-a – Festivala talijanske književnosti, čiji je cilj poticanje čitanja kod mladih. Učenici koji su izrađivali motive za plakate prikazali su ih različitim tehnikama, a ono što ovu izložbu čini posebno zanimljivom, suvremenom i mladenačkom je to da su posteri dizajnirani u obliku objava na Instagramu.

Izložba “Dante 9-7-9”
Tagged on:
Skip to content