Zvučna e-knjiga za posudbu

Zvučna e-knjiga je nova usluga za korisnike Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Mjesecu hrvatske knjige. Za sada imamo 35 naslova zvučnih e-knjiga za djecu i odrasle.
Popis svih naslova vidljiv je u našem katalogu (https://katalog.gkka.hr/pagesResults/rezultati.aspx?sort=0&fid0=2&fv0=zvu%C4%8Dna+e-knjiga )

Posudba, čitanje i slušanje zvučnih e-knjiga odvija se u nekoliko osnovnih koraka:

1.Na stranici E-kataloga Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” (https://katalog.gkka.hr) prijaviti se na svoj profil preko broja iskaznice i PIN-a koji je moguće dobiti u knjižnici
2. Odabrati e-knjigu ili zvučnu e-knjigu, kliknuti na posudbu i preuzimanje.
3. Instalirati neke od aplikacija koje podržavaju Readium LCP tehnologiju: za mobilne uređaje – Aldiko Next; za računala – Thorium Reader
4. Ući u instaliranu aplikaciju i iz preuzimanja učitati preuzetu knjigu iz kataloga (ako se knjiga automatski ne učita idite na postavke – uvezi datoteku).
5. Prilikom prvog otvaranja e-knjige ili zvučne e-knjige u aplikaciji koja podržava Readium LCP tehnologiju, uređaj treba spojiti na internetsku mrežu zbog autorizacije za koju je potrebno unijeti PIN.
6. Posuđene e-knjige mogu se vratiti putem kataloga ili putem aplikacije koja podržava Readium LCP tehnologiju. Rok za posudbu je 21 dan (bez mogućnosti produljenja roka posudbe). Ne morate poduzimati dodatne radnje, nego program jednostavno „povuče“ knjigu i više je nema u vašoj aplikaciji bez dodatnih troškova odnosno zakasnine. Ukoliko kasnite s povratom tiskanih knjiga ili jedinica AV građe i u sustavu je vidljiva zakasnina, nećete moći posuditi zvučnu e-knjigu! U jednom kalendarskom mjesecu član Knjižnice može posuditi 5 naslova koje može koristiti istovremeno na 4 uređaja.

Svi koraci pojašnjeni su u kratkom videu na poveznici:

U slučaju svih dilema i pitanja oko zvučne e-knjige s knjižničnog aspekta (dostupnost naslova, status posudbe i sl.) javite se na e-mail info@gkka.hr . Šaljete li upit u subotu iza 13 sati ili tijekom neradnog dana, odgovor ćemo poslati prvog radnog dana.

Zvučna e-knjiga za posudbu
Skip to content