Predstava za djecu “Blago skriveno u knjizi”

U srijedu, 21. 11. 2023. u 12 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice gostuje dječje kazalište iz Ljubljane “Zavod Enostavno prijatelji”, s predstavom za djecu pod nazivom “Blago skriveno u knjizi”.

Vila pripovijeda djeci bajku o vilenjaku Tinku Pobalinku. No kad okrene prvu stranicu, Tinko iskoči iz knjige i ne da Vili čitati bajke, jer tvrdi da su bajke dosadne. Kad Tinko započne poticati djecu na gluposti, Vila preuzima stvar u svoje ruke i u zemlju bajki sakrije posebno blago koje zauvijek promijeni Tinka Pobalinka. Posebnost predstave: Vila nas uči da najveća blaga svijeta kriju se u knjigama.

Predstave ovog dječjeg kazališta iz Ljubljane pune su mašte, humora, glazbe, plesa i neobičnih obrata. Djeca se aktivno uključuju u predstave kako bi postali neodvojivi dio priče.

O kazalištu „Enostavno prijatelji“:

„Mi smo kazalište koje svojim interaktivnim predstavama inspirira djecu. Animatori smo puni energije i uvijek novih ideja, likovi iz bajki koji ulaze u dječji svijet, kreatori koji razvijaju inovativne radionice, improvizatori smo koji se nalaze u neobičnim situacijama. Djecu učimo toleranciji i prijateljstvu.“

„Jedna smo od vodećih organizacija na području kazališnih predstava za djecu, a surađujemo s renomiranim domaćim i stranim umjetnicima. Osposobljavamo mlade za kazališnu igru, vođenje dječjih grupa i zabavu. U školama i vrtićima provodimo besplatne preventivne programe iz područja tolerancije, prijateljstva i međusobnog povezivanja. Izdajemo knjižnu građu i produciramo kvalitetnu glazbu za djecu.“

Predstava za djecu “Blago skriveno u knjizi”
Skip to content