Predstavljanje ilustrirane slikovnice “Bumbar zubar”

Na Odjelu za djecu i mladež u subotu 19.11. u 11 sati  održat će se književni susret s Andreom Debak i predstavljanje ilustrirane priče Bumbar Zubar. Opće je poznato da bumbari prikupljaju cvjetni prah i prenose ga s jednog cvijeta na drugi te da stanuju u malenim gnijezdima od slame, trave i sijena pod zemljom ili na tlu. No ovaj je bumbar iznimka svoje vrste. On je sakupljač ljekovitih listova i latica, a njegov stakleni dom mirisna je prašuma prepuna zelena i suha bilja. U svojim botaničkim aktivnostima Bumbar je toliko zamišljen da često ne pozdravi šumske stanovnike. Nije ni čudo da je mnogima ponekad šašav. A sad želi postati i glavni šumski zubar! Svašta, baš svašta. No, svi imamo pravo na želje i snove, pa tako i ovaj maleni bumbar. Upoznaj ga čitajući ovu posebnu šumsku pripovijest koja će te odvesti sve do silne planine Velebit.
Andrea Debak Finalistica je nagrade za najbolji neobjavljeni pjesnički rukopis „Na vrh jezika“ za 2019. godinu. Pjesme su joj nagrađivane nekoliko puta. Objavljivala je tekstove u školskim i književnim časopisima, zbornicima i na internetskim portalima. Autorica je slikovnica “Kako je Jabuka otkrila proljeće” i “Lota i kralj”.
Pripovijest o Bumbaru Zubaru izdala je Naklada Šumek, a ilustrirala Karin Tancel. Karin se školovala na Filozofskom fakultetu u Rijeci, smjer Likovna kultura, te obogatila to školovanje specijalizacijom na Scuola del Fumetto u Milanu, gdje je živjela i radila više godina. Specijalizirala se za dječju ilustraciju i ilustraciju naturalistike (životinje i priroda).

 

Predstavljanje ilustrirane slikovnice “Bumbar zubar”
Skip to content