Preporuke za srpanj

Pas koji je prestao lajati; napisao Eoin Colfer, ilustrirao Patrick James Lynch

Maleno štene, traumatizirano lošim postupanjem prvih vlasnika, potpuno prestane lajati. Dječak Patrick, koji otkad zna za sebe želi kućnog ljubimca, ali ga ne može imati jer je njegov otac alergičan na pseću dlaku, odlazi s majkom k djedu na ljetovanje. Ipak, majka ga iznenadi dopuštenjem da u azilu odabere psa, i Patrick odabire upravo malenog preplašenog štenca. Nazove ga Oz i odvede kući, gdje uz pomoć glazbe polako povrati pseće povjerenje. No, onda se u Patrickovom životu dogode neke neugodne promjene i red je na Oza da pomogne svome ljudskom prijatelju. Ovaj roman namijenjen je djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Autor teksta, Eoin Colfer, kao i ilustrator P. J. Lynch, nositelji su prestižne irske titule Irish Children’s Laureate koja se dodjeljuje najboljim autorima u području književnosti za djecu.

 

Vojske dobra i zla : zmajsko jaje, zla kraljica i vremenski stroj; napisala Viktoria Faust (pravo ime Sanja Petriška)

U petoj po redu knjizi iz serijala Zemlje Bajki u trenutku kad se svijet Zemlje Bajki dijeli na vojske dobra i zla, a strašni se rat sprema i navire s granica, Matilda i njezini čarobni prijatelji učinit će sve da se još jednom izbore za pravdu, čak i onda kad se to čini nemogućim.

 

HB olovka : nove bilješke, čarolije, priče stvarne i snivane; napisala Susanna Mattiangeli, ilustrirala Rita Petruccioli

U ovoj bilježnici pronaći ćete neke zanimljive stvari! Među bilješkama i drugim osobnim stvarima, istinitim i izmišljenim pričama o HB Olovci naići ćete i na neprilagodljivu
učiteljicu Muharu, iscrpljujuća ponavljanja ispred ploče, tajni život brojeva, na brojne dokaze o prijateljstvu i na Jakova Darića, na Olovkina brata u ormaru kako pjeva operne arije, na računalo koje hipnotizira mamu i tatu i na Olovku koja sebi u budućnosti piše pisma…

Zdravo, opet ja, HB Olovka. Za prijatelje Oli. Ovo je moja nova bilježnica, u kojoj sam sabrala priče, pustolovine i snove jedne pomalo posebne godine. Tu je i Powercat, moja omiljena superjunakinja. A tu su i Jakov i Nora, moj mali rat Leon i cijeli moj razred. Moguće je da ću kad odrastem biti prezaposlena pa ću zaboraviti na nju. Zato je vi pročitajte, pa ćete mi, kad se sretnemo sve ispričati.

 

Zločesta djeca ne postoje : odgoj samopouzdanog i samosvjesnog djeteta : prema RIE metodi; napisala Janet Lansbury (knjiga se nalazi na Informativno-posudbenom odjelu)

Knjiga sadrži niz praktičnih savjeta koji se temelje na učenju Magde Gerber, svjetske stručnjakinje za odgoj djece i utemeljiteljice RIE metode. U fokusu spomenute metode nalazi se odgoj temeljen na poštovanju i uvažavanju čiji je cilj podizanje samostalnog i samosvjesnog djeteta. Poštovanje podrazumijeva roditeljski pristup koji dijete sagledava kao jedinstveno ljudsko biće, svjesno okoline koja ga okružuje. Kroz primjere i životne situacije autorica je predstavila mnoštvo praktičnih savjeta koji dotiču razne teme roditeljstva kao što je postavljanje granica, dječji izljevi bijesa, suradnja, ispitivanje granica, kažnjavanje te je dala smjernice o izgradnji odnosa koji se temelji na povjerenju, poštovanju i ljubavi.

 

 

Preporuke za srpanj
Skip to content