Promocija romana “Štakori” Jana Bolića

Pozivamo vas na predstavljanje novog kriminalističkog romana “Štakori” Jana Bolića u četvrtak, 29. rujna u 18 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac. 
Riječki autor Jan Bolić boluje od spinalne mišićne atrofije i gotovo je potpuno nepokretan. Iako može pomicati samo dva prsta, nije odustao od svojih snova za pisanjem i piše od svoje 15. godine. Nakon zbirke pjesama „Trenutci“ (2016.), zbirke pjesama i refleksivne proze „Može biti lijepo“, knjige misli, prisjećanja i pouka “Život koji želiš živjeti” (2020.), Jan Bolić prihvatio se većeg zadatka i u roku godinu dana napisao svoj prvi kriminalistički roman po svim pravilima žanra „Težina stvarnosti“ (2018.), nakon kojeg slijedi roman „Štakori“ (2022.).
U kriminalističkim romanima predstavio je američkog inspektora Johna Monroea. U romanu „Štakori“ John Monroe je na zadatku u Rijeci, a ispostavlja se da je kao dječak tu ljetovao i za Rijeku ga vežu lijepe uspomene. Donosi priču iz mračnog podzemlja lučkog grada. Naturalističke slike nasilja i zapuštenih dijelova grada pokazuju da je Jan pisac snažne imaginacije koji vjerno oslikava socijalnu patologiju i protagoniste s društvenog dna, kao i dvojbe svog junaka i njegove trenutke slabosti. Roman „Štakori“ za ljubitelje krimića donosi još više akcijskih scena i nasilja, fikcija je to za koju je crna kronika poslužila kao inspiracija i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

Promocija romana “Štakori” Jana Bolića
Skip to content