Radionica vezenja i ručnog šivanja „Zauvijek u srcu… Pipi!“.

Pozivamo odrasle kreativce (16+) da nam se pridruže na radionici vezenja i ručnog šivanja „Zauvijek u srcu… Pipi!“.
Ova se kreativna radionica provodi u okviru ciklusa Radionice za odrasle koji još (uvijek) nisu odrasli, povodom 115. godišnjice rođenja Astrid Lindgren, autorice Pipi Duge Čarape.
Sudionici će dobiti tijelo lutkice bez ikakvih obilježja napravljeno od mekane tkanine i punjeno punilom za jastuke. Sami će izvesti dijelove lica, ušiti kosu od vune i napraviti frizuru te dizajnirati i ručno od filca sašiti dijelove odjeće, obuću i dodatke za Pipi koja će na taj način postati oni.
Bit će ovo autorske Pipilote ili Pipilotani koji su kroz vrijeme možda nabacili koji kilogram ili im je kosu „posuo mraz“, možda su kratko ošišani, imaju pramenove i nose hlače, možda imaju i pokoju tetovažu ili su taman u emo fazi… tko zna, vrijeme ponešto promijeni u početnim postavkama. Mnogi su od nas u srcu bili i ostali zaigrana djeca koja ne trpe okvire, stvari rade na neobične, ali logične načine, ne trpe nepravdu, nisu ljubomorni i bolesno ambiciozni, empatični su u socijalnim kontaktima i pravi prijatelji, društveni jednorozi!
Počinjemo s dvije radionice u Mjesecu hrvatske knjige (20. 10. i 10. 11. 2022.), a vjerojatno nastavljamo s još kojom dok lutkice ne budu u potpunosti gotove. Radionice će se održavati na Odjelu za djecu i mladež s početkom u 17 sati.
Prijave su obavezne (e-pošta gvine@gkka.hr) zbog ograničenog broja raspoloživih mjesta.

Radionica vezenja i ručnog šivanja „Zauvijek u srcu… Pipi!“.
Skip to content