Surovi grad / Enver Krivac

Enver Krivac – Osamotne okolnosti

„Osamotne okolnosti“ su nešto sasvim drugačije: fuzionirani grafičko-literarni magazin u kojem je autor, bezobrazno višestruko nadareni Enver Krivac, nacrtao i napisao četiri broja novina, spojio ih u art book koji sa suvremenim artom, ugušenim korektnošću i kalkulacijama, nema baš nikakve veze.
Ovo je kompendij umjetnosti za koju smo već zaboravili da postoji, recimo one američkih underground stripova sa svim svojim provokacijama formalne i sadržajne naravi, anarho-liberalnim iskakanjima i (auto)ironijama.
Enver Krivac rođen je 1976. u Ravnoj Gori, Gorski kotar. Prozaik, strip autor, ilustrator, skladatelj i producent, edukator, multimedijski umjetnik. Autor je dva kolaboracijska romana, jednog romana, jedne zbirke kratkih proznih tekstova i dva strip-albuma. Dobitnik je nacionalne nagrade Prozak 2011. za zbirku kratkih priča »Ništa za pisati kući o«. Ista knjiga našla se u najužem izboru za Europsku nagradu za književnost 2015. Dobitnik je lokalne nagrade za spekulativnu fikciju Artefakt 2012. za roman „Ulica Helen Keller“.

 

Surovi grad / Enver Krivac
Skip to content