Poziv na 9. Trdinov literarni pohod

Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto u suradnji s Gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac te slovenskim i hrvatskim planinarskim društvima, u subotu, 1. lipnja 2024. organizira 9. Trdinov literarni pohod.
Specifičnost ovog planinarsko-umjetničkog pohoda jest u združivanju hrvatskih i slovenskih sudionika pohoda koji će uz stručno vodstvo educiranih planinarskih vodiča iz Hrvatske i Slovenije na zadanim točkama (stajalištima) imati priliku sudjelovati u kulturno-umjetničkim programima osmišljenima od strane hrvatskih i slovenskih knjižničara te ostalih uključenih organizatora.
Ove ćemo godine obići grad Novo Mesto i njegovu okolicu, gdje je Janez Trdina živio od 1867.
godine. Okupljanje je u parku Rastoče knjige pokraj Knjižnice Mirana Jarca. U 8:00 krećemo prema novomeškom Glavnom trgu. Put nastavljamo prema dvorcu Grm, zatim pokraj Osnovne škole Drska pokraj rijeke Krke do sportsko-rekreacijskog parka Portoval. S ove točke krećemo prema Loki te penjemo na Breg i vraćamo se prema novomeškoj knjižnici. Tijekom puta ćemo se na pojedinim točkama upoznati sa životom Janeza Trdine te upoznati krajeve i lokacije koji su utjecali na njegovu svakodnevicu. Predviđeno je pješačenje od oko 12 kilometara koje će trajati oko 4 sata.

Vrijeme i mjesto polaska: subota, 1. lipnja 2024. u 6:00 sati ispred Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, Ljudevita Šestića 1. Povratak je predviđen oko 17 sati.

Autobusni prijevoz za sudionike je besplatan, uz obveznu rezervaciju sjedala u iznosu od 10 € koji će pojedinom sudioniku biti vraćen na dan putovanja. Na završnoj točci pohoda predviđen je topli obrok, a poželjne su dobrovoljne donacije sudionika.

Broj mjesta je ograničen. Obavezna je prijava, najkasnije do 29. 5. 2024., na sljedeće kontakte: Vedrana Kovač Vrana, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ : vedrana@gkka.hr, 098/16-21-388 ili Miro Palajsa, Planinarsko društvo Dubovac: mpalajsa1@gmail.com, 098/091 583 3779

Poziv na 9. Trdinov literarni pohod
Skip to content