Bogat program za Noć knjige
Najmasovnija domaća kulturna manifestacija 13. po redu Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Ovogodišnja je tema Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena, a zaštitni znak dinosaur Gjuro Nachitanovicz.
U 18.30 sati u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” održat će se svečana dodjela nagrada najčitateljima u pet kategorija.
Nakon toga u 19 sati u Ilirskoj dvorani očekuje Vas poslastica Noći knjige, književni susret s autorom Damirom Karakašem koji će predstaviti najnoviji roman “Potop”. Prema mnogima njegov je to najbolji rad dosada, a u anketi stručne javnosti za dnevnik Telegram osvojio je 3. mjesto najboljih domaćih i stranih knjiga objavljenih te godine. Na književnom susretu bit će riječi i o autorovom ukupnom književnom stvaralaštvu te nacionalnoj književnoj produkciji.
U 20 sati nakon književnog susreta pozvani ste na coctail party uz DJ Marinu, a kafić knjižnice Kava i Knjige ponudu će obogatiti pripremom sjajnih koktela.
Kako bi omogućili i našim starijim građanima koji su smješteni u Domu za starije i nemoćne osobe “Sveti Antun” uživanje u Noći knjige 24. 4. u 17 sati održat će se promocija zbirke pjesama štićenika Doma „Voljeti se treba sad“ u sklopu ciklusa Zavičajna ćaskanja i Kluba ljubitelja poezije Stihom u srce.
Programe je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Karlovac.
Bogat program za Noć knjige
Skip to content