Đački zimski dani

Ovogodišnji program “Đački zimski dani” traje od 27. do 30. 12. 2022. i od 2. do 5. 1. 2023. U osam radnih dana vaših školskih praznika uspjeli smo ugurati šest radionica. Za svakog ponešto! Pobrinuli smo se da i ove praznike možete nešto novo naučiti, usvojiti poneku novu vještinu, zabaviti se i upoznati nove prijatelje. Prijvaiti se možete osobno na Dječjem odjelu ili telefonski na 412-377 (103). Svakako požurite jer je broj sudionika po radionici ograničen.

od 27. do 30. 12. 2022. i od 2. do 5. 1. 2023., dvije skupine: od 9 do 10 i od 10:30 do 11:30 sati, E-učionica u podrumu – Informatička radionica „Programiranje robota Maqueen V2 Plus“, voditelj: Mario Škrtić

(Maqueen V2 Plus je robot koji se koristi za natjecanja u Croatianmakers ligi. Osnove koje će se raditi na radionicama robotike su: korištenje programa Mind+, spajanje robota i računala, kako uključiti / isključti svjetleće diode, zvukove, programirati robota da se kreće, prati crnu liniju, otkriva prepreke i slično.)

od 28. do 30. 12. 2022. od 10 do 11 sati – Radionica kriptologije „U potrazi za izgubljenom knjigom“, voditeljica: Daniela Marčetić

(Na radionici će se učenici upoznati s osnovnim pojmovima kriptologije (kriptografije i kriptoanalize) te s povijesnim razvojem kriptologije, izraditi će svoje uređaje za šifriranje kako bi mogli lakše šifrirati i dešifrirati poruke, a posljednji dan će se okušati u potrazi za izgubljenom knjigom koju će pronaći samo ako pronađu sve skrivene poruke i uspješno dešifriraju sve tragove koji vode do mjesta na kojem se nalazi izgubljena knjiga.)

  1. i 29. 12. 2022. od 11 do 12:30 sati, Odjel audiovizualne građe – Slušaonica / čitaonica / igraonica “Orašar : u riječi, glazbi i slici”, voditeljica: Astrid Grobenski-Grgurić

(Radionica je namijenjena svoj djeci koja ne mogu uživo pogledati i poslušati jedan od najpopularnijih baleta svih vremena. Polaznici će upoznati tematski prigodnu blagdansku „ozvučenu priču“ kroz različite medije: slikovnicu i zvučnu slikovnicu, najpoznatije glazbene brojeve iz baletne suite i ulomke snimke baletne predstave te edukativnu računalnu glazbenu igricu.)

  1. i 30. 12. 2022. od 17 do 18:30 sati – Kreativna radionica „Mali moj snješko“, voditeljica: Dubravka Vaštuka

(Radionicu ćemo započeti čitanjem slikovnice „Zimska priča jednog snjegovića”, što će nam poslužiti kao motivacija za razgovor o godišnjim dobima, posebno o zimi, kao i za kreativni rad. Od vune, filca i kartonske rolice djeca će napraviti svog snješka. U radu ćemo još koristiti vatu, pompone i grančice. Radionicu ćemo završiti čitanjem i odgonetanjem zimskih zagonetki.)

  1. i 3. 1. 2023. od 17 do 18 sati – Kreativna radionica „Zimski gnom“, voditelj: Mario Šimić

(Gnomi su u skandinavskoj mitologiji zaslužni za dobrobit i zaštitu imanja. Na radionici ćemo saznati koje se sve predaje vežu uz ova mala bića, a onda ćemo ih i izraditi od kartona, tkanine i vune.)

  1. i 4. 1. 2023. od 10. do 11:30 sati – Kreativna radionica „Pingo(lina)“, voditeljica: Gabrijela Vine

(Na radionici će djeca ponešto naučiti o pingvinima – gdje žive, koliko poznatih vrsta pingvina postoji, način na koji žive, kako i čime se hrane… te će kreativno napraviti pingvina ili pingvinicu od različitog materijala (filc, papir, pomične okice, ljepilo…). Motivacija radionicama bit će dvije prigodne priče u kojima su glavni likovi neobični pingvini.)

Đački zimski dani
Skip to content