Izložba slika „Snovi na čeličnom jastuku“ Andrije Girardija
U Knjižnicu za mlade  proteklog petka otvorena je izložba slika „Snovi na čeličnom jastuku“ Andrije Girardija.
Andrija Girardi rođen je 1937. u Šibeniku. Crtao je i slikao još kao učenik i student. Stjecajem okolnosti došao je u Zagreb gdje je primljen na Akademiju likovnih umjetnosti na slikarski odjel. Tijekom studija radio je na srednjoj arhitektonskoj školi. Poslijediplomski studij, tj. specijalku za grafičke tehnike završio je na istoj Akademiji; na slikarstvu u klasi prof. Nikole Reisera, a na grafici kod prof. Frane Baćea i prof. Antuna Bičanića.
Zanimao ga je problem kubističkog prostora u slikarstvu te tekstura metala, a ova izložba sastoji se od ulja na platnu nastalih od 1980. do 2021. godine koja se bave upravo metalom i problemom volumena, pokreta u prostoru te metalom kao materijalom.
„Zdrobljeni i rasječeni fragmenti oblika izazivaju daleke konotacije na svijet nadrealista i Dalija iako su zapravo čvrsto usidreni u realnosti. Slikar izuzetne senzibilnosti i sjajne likovnosti suveren u vladanju likovnom tehnikom uvodi nas i privlači u svoj svijet prepoznatljivih i manje prepoznatljivih motiva. Ponekad je pristup gotovo realističan, a ponekad na rubu apstraktnog, ali uvijek uvjerljiv i snažan.“ ističe prof. Željko Nemec.
Izložba slika „Snovi na čeličnom jastuku“ Andrije Girardija
Skip to content