Karlovčanima za 186. obljetnicu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“

Pozivamo vas na proslavu 186. rođendana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac pod sloganom Karlovčanima za 186. obljetnicu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“.

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ najstarija je ustanova u kulturi grada Karlovca, sljednica Ilirskoga čitanja društva osnovanog 1838. godine. Knjižnica danas posjeduje više od 260 000 svezaka knjiga i druge građe u fondu koji obuhvaća sva područja ljudske djelatnosti (časopisi, e-knjige, audiovizualna i elektronička građa, igračke…). Uz temeljne zbirke primjerene narodnim knjižnicama, od velike je važnosti bogata Zavičajna zbirka, čiji početni fond datira iz vremena osnivanja Ilirskoga čitanja društva, a koji se sustavno popunjava građom vezanom za naš zavičaj i ljude.

Proslavu 186. rođendana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac otvaramo u petak, 1. ožujka, u 11 sati u Ilirskoj dvorani književnim susretom s Ivanom Francišković Olrom i Anom Salopek koje će predstaviti slikovnicu „Dječak koji je pokušao donijeti sunce“.

Književni susret sa Zoranom Ferićem i predstavljanje knjige „Smrt djevojčice sa žigicama“ održat će se u 18 sati u kultnom Kinu Edison, nakon čega smo u 19 sati pripremili besplatnu kino projekciju istoimenog sjajnog filma u suorganizaciji s kinom Edison.

U subotu 2. ožujka, u 10 sati u u Zelenoj knjižnici u Javnoj ustanovi Aquatika – Slatkovodnom akvariju Karlovac bit će održana pričaonica i književni susret s Danijelom Jurac uz predstavljanje slikovnice „Tko šiša miša“.

U utorak, 5. ožujka, u 18 sati u Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ svečano otvaramo izložbu „Maca Vrbetić – izvan okvira“ nastalu u suradnji s Gimnazijom Karlovac i Državnim arhivom u Karlovcu.

Povodom 186. rođendana knjižnice u srijedu, 6. ožujka, imamo cjelodnevnu akciju oprosta zakasnine na tri lokacije: u Središnjoj knjižnici, Knjižnici za mlade i pokretnoj knjižnici.

Povodom 186. rođendana knjižnice u srijedu, 6. ožujka imamo cjelodnevnu akciju oprosta zakasnine na tri lokacije u Središnjoj knjižnici, Knjižnici za mlade i pokretnoj knjižnici.

Karlovčanima za 186. obljetnicu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“
Skip to content