<a href="https://gkka.hr/?event=knjizevni-susret-s-dubravkom-markulin-pforringer-i-predstavljanje-slikovnice-mjeseceva-podmornica">Književni susret s Dubravkom Markulin-Pforringer</a>

U sklopu “Noći knjige” održat će se književni susret s Dubravkom Markulin – Pförringer u ponedjeljak, 24.4. u 10 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac. U okviru susreta Dubravka Markulin Pförringer predstavit će svoju slikovnicu „Mjesečeva podmornica”. Za lijepe ilustracije koje krase ovu zanimljivu slikovnicu zaslužna je Sanja Rešček Ramljak. Uz autoricu slikovnice Dubravku Markulin – Pförringer, književnom susretu moderirat će književnica Željka Horvat – Vukelja.

Dubravka Markulin Pförringer rođena je 17. kolovoza 1946. u Zagrebu. Djetinjstvo je provela u Osijeku, a 1961. godine vratila se u Zagreb gdje je pohađala srednju školu za zubne tehničare. Nakon mature zaposlila se u Medicinskom centru Karlovac gdje je radila do 1987. Nakon toga odlazi u Njemačku gdje se usavršava i kao viša zubna tehničarka otvara vlastiti laboratorij u Regensburgu. Nakon 47 – godišnjeg rada, odlazi u mirovinu. Neovisno od struke u kojoj je radila, velika ljubav prema knjizi i pisanoj riječi, 2015. godine urodila je njenom prvom slikovnicom pod nazivom „Nezaboravna noć u Regensburgu” koju je i predstavila u karlovačkoj Gradskoj knjižnici, slikovnica „Mjesečeva podmornica” nastavak je ove prve slikovnice.

Skip to content