Marilyn – život u slikama

Marilyn – život u slikamaMaría Hesse

Marilyn Monroe nije bila samo filmska glumica, nego i pop-ikona svoga vremena, vrsna komičarka i kultni simbol Hollywooda. Njezina šokantna sudbina i prerano ugasli život još uvijek u mnogima izazivaju tugu i, premda će biti zapamćena po brojnim skandalima i aferama, zauvijek će je pratiti glas jedne od najljepših žena na svijetu.
Rođena kao Norma Jeane Baker, Marilyn je svoje teško, neobično i tužno djetinjstvo provela po raznim sirotištima i u mnogim udomiteljskim obiteljima. Iako napuštena i usamljena, odmalena je sanjala da će postati glumica i taj joj se san naposljetku ostvario. Ponižavana i iskorištavana od mnogih, čak i u brojnim ljubavnim vezama i brakovima, Marilyn se nastavila boriti za sebe i za svoje ideale. Premda to nije željela, zahvaljujući iznimnoj ljepoti, platinastoj boji kose i otvorenosti prema vlastitoj seksualnosti postala je seks-simbol Hollywooda.
Kao jedna od najkontroverznijih ličnosti prošloga stoljeća mnogima je i danas inspiracija u umjetničkim djelima, fotografiji i na filmu. María Hesse, koja nas je svojim umijećem već osvojila u Fridi Kahlo i Bowieju, povest će nas na dirljivo i dramatično putovanje kroz usamljenost i borbu svjetske ikone Marilyn Monroe, koje su njezine vrhunske ilustracije tako pomno i emotivno dočarale.

Marilyn – život u slikama
Skip to content