Mjesec hrvatske knjige za djecu i mlade

U organizaciji Odjela za djecu i mladež pozivamo vas na izložbu Putujemo na krilima bajki. Izložba sadrži bajke cijeloga svijeta i prijevode koji se mogu naći u karlovačkoj knjižnici. Od davnina bajke potiču dječju maštu i jedno su od prvih štiva s kojima djeca ulaze u svijet književnosti. Kroz bajke djeca upoznaju različite likove, kulture te nacionalne folklore. Na izložbi će se predstaviti dio bogate zbirke bajki Odjela za djecu i mladež.

Pozivamo vas na druženje s prevoditeljem Krešimirom Krnicom, autorom prvog hrvatskog prijevoda slikovnice The cat in the hat / Mačak u šeširu, klasika američke dječje književnosti, koju je u izvorniku napisao književnik i ilustrator Dr. Seuss.

Pozivamo vas na predstavljanje slikovnice „Kraljevstvo šupljeg zuba“ i književni susret s autoricom, Juditom Kralj, u ponedjeljak, 23. 10. 2023. godine, s početkom u 10 sati, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac. Slikovnicu je ilustrirala Maja Škiljaica.

Slikovnica „Kraljevstvo šupljeg zuba“ autorice Judite Kralj govori o brizi za oralno zdravlje djece. Riječ je o bajkovitoj borbi dobra i zla. Princeza od Blistavog osmijeha učinit će sve što je u njezinoj moći da kralj Šuplji Zub ne dovodi nove stanovnike u svoje prljavo kraljevstvo. Prevencija oralnog zdravlja prepoznata je na nacionalnoj razini te su ovakva izdanja od velike pomoći za edukaciju krajnjih korisnika – djece.

U organizaciji Odjela za djecu i mladež pozivamo vas 30. listopada 2023. u 18 sati na otvorenje izložbe ilustracija „Igraonica“ autorice Vande Čižmek. Događanje će se održati u Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac (Ljudevita Šestića 1). Postav se može razgledati od 30. 10. do 30. 11. 2023. godine.

Na izložbi se mogu razgledati ilustracije iz odabranih slikovnica – od novijih radova (2020. – 2023.) bit će izloženi radovi iz dječjih izdanja, od kojih neke i po prvi put: Pazi, oštar pas!, Treba mi, Što sam sve naučio do škole, Paprena priča, Kiki, mi te volimo!, Abeceda nevoljenih, a od starijih (2016. – 2019.): Kumarov san, Tonka će sutra, Uhvati mi plavog medu, Pe pita o nebu.

Mjesec hrvatske knjige za djecu i mlade
Skip to content