Noć muzeja po prvi put i u Zelenoj knjižnici
Noć muzeja ovaj će put u Karlovcu biti na čak 12 lokacija! Bogat program nikako nemojte propustiti i složite dobar raspored kako biste posjetili sjajna događanja ovog petka, 26. siječnja. Jedno od mjesta koje se ne smije propustiti od 17 do 23 sata je Noć muzeja” po prvi put u Zelenoj knjižnici. Očekuje vas čitanje priče “Cmoljac zna!” autorice Željke Vrbančić i kreativne aktivnosti „Knjiški crvi i cmoljci“ i „Ribica na kamenčiću“ (Zelena knjižnica, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac).
Knjiški crvi i cmoljci 
U knjižnici žive neke jako, jako stare knjige, stare i po nekoliko stotina godina! Što se u nekima od njih krije, otkrit ćemo vam putem male bojanke. Ispričat ćemo vam i priču o knjiškom cmoljcu autorice Željke Vrbančić, a onda se zajedno baciti u potragu za crvima i cmoljcima koji navodno žive u knjigama!
Ribica na kamenčiću 
Nakon razgledavanja akvarija, različitih ribica i životinjica koje njima plivaju, moći ćete pomoću akrilnih markera na kamenčićima skupljenima pokraj karlovačkih rijeka nacrtati najljepšu ribicu koju ste vidjeli ili najneobičniju ili najšareniju, i tako napraviti svoj vlastiti akvarijski suvenir.
U sklopu Noći muzeja, 26. siječnja od 17 do 23 h u Zelenoj knjižnici u Aquatici održat će se i posebna akcija „Pop-up outlet knjiga“. Riječ je o akcijskoj prodaji knjiga iz otpisa knjižnice pa je ovo idealna prilika za obogatiti kućnu knjižnicu ili uhvatiti neko od popularnih izdanja za nadolazeće zimske dane. Knjige iz otpisa knjižnice mogu se nabaviti po cijeni od jednog eura.
Noć muzeja po prvi put i u Zelenoj knjižnici
Skip to content