Otvoren Američki prostor na Studijskom odjelu

Svečano je otvoren Američki prostor (American Space) na Studijskom odjelu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac. U Američkom prostoru promovirat će učenje engleskog jezika i obrazovanje u SAD-u, nuditi pristup relevantnim informacijama vezanim za SAD te rušiti predrasude i poticati na međusobno poštivanje i razumijevanje. Nazočne uzvanike pozdravila je online i Carol Levers, izvršna direktorica svih knjižnica sustava Kansas City-a, a američki prostor proglasila je otvorenim druga tajnica i konzulica Erica Samona King iz Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Glazbenom izvedbom oduševila je Vida Peretić, učenica Srednje škole Duga Resa.

Otvaranje Američkog prostora rezultat je dugogodišnje suradnje Gradske knjižnice i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu. Suradnja je započela gostovanjem brojnih američkih stručnjaka u prostorima knjižnice, zatim otvaranjem Poslovne knjižnice, a produbila se uspostavljanjem suradnje sa sestrinskom knjižnicom Kansas City, Kansas Public Libraries.

Svojim aktivnostima Američki prostor bit će usmjeren na teme raznolikosti, uključivosti i ljudskih prava, sa željom da preraste u Diversity Centar (Centar različitosti). 

Kao otvoren, besplatan i javno dostupan prostor, bit će platforma za izgradnju i jačanje odnosa između dviju zemalja. S više od 650 prostora u 150 zemalja diljem svijeta, American Spaces pružaju gostoljubivo okruženje u kojem se posjetitelji mogu povezati i učiti o Sjedinjenim Američkim Državama kroz razne programe, predavanja, knjige, filmove ili časopise. Promovirat će učenje engleskog jezika i obrazovanje u SAD-u, nuditi pristup relevantnim informacijama vezanim za SAD te rušiti predrasude i poticati na međusobno poštivanje i razumijevanje.

Otvoren Američki prostor na Studijskom odjelu
Skip to content