PJESNIČKE ČARI ZA KIŠNU JESEN S IVANKOM BLAŽEVIĆ KIŠ I MILKOM KIŠEM, KLJP “STIHOM U SRCE”

U Knjižnici za mlade, u okviru susreta članova Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce”, 3. 11. 2021. s početkom u 17:00 sati održat će se program “Pjesničke čari za kišnu jesen s Ivankom Blažević Kiš i Milkom Kišem”. Gosti susreta bit će vrlo kreativan bračni par, Ivanka Blažević Kiš i Milko Kiš.

Ivanka Blažević Kiš je pjesnikinja, spisateljica za djecu i mlade, ilustratorica, dizajnerica bajkovitog nakita i knjižničarka. Rođena je u Mikleušu 1. travnja 1960. godine. Završila je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (opća lingvistika, fonetika i bilbliotekarstvo). Napisala je i ilustrirala više slikovnica za djecu, “Brzi Teo i spora Naya” (Semafora, 2014.), “Mladi gospodin Aqua” (Studio Moderna, 2021.), “Mitja i potrrresss” (Studio Moderna, 2021.), roman za mlađu školsku dob “Mrak, Danči i Mark” (Semafora, 2016.) te zbirke poezije “Moja žena piše dobre stihove” ( Semafora, 2018.) i “Montažna ptica” (Litteris, 2021.). Pjesme je objavljivala i u književnom časopisu “Riječi” (ogranak Matice hrvatske Sisak), “Europskom glasniku 24.”, “Antologiji Jutra poezije” (2020.) i zborniku “U mreži stih 4 : pjesnikinje regiona” (2021.). Ilustrirala je knjigu “Jučerdanasputra, kaobajke” Silvije Šesto (Semafora, 2013.). Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Klub prvih pisaca. Imala je i desetak samostalnih izložbi slika, instalacija i nakita u narodnim knjižnicama.

Milka Kiša, po zvanju pedagoga, opisuju kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Piše pjesme te je kantautor koji na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine (Politika, Zimmer frei, Mlohava čuna…). Surađivao je i snimao s više bandova i autora (klavijature na albumu “Milost” grupe: Majke), radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor. Osim glazbenih ostvarenja, Kiš i slika te je do sada održao dvanaest samostalnih i više skupnih izložbi. Srijedama je vodio pjesničko–glazbene tribine “Preludiranje” na brodu Brazil kraj Save u okviru kojih su nastupali pjesnici, glazbenici i glumci. Od 2010. godine nastupa i s glazbenim triom “Milko i Ostatak”.

PJESNIČKE ČARI ZA KIŠNU JESEN S IVANKOM BLAŽEVIĆ KIŠ I MILKOM KIŠEM, KLJP “STIHOM U SRCE”
Skip to content