Pjesničkom riječju “Stop nasilju nad ženama”

Ove godine Klub ljubitelja poezije “Stihom u srce” priključio se projektu “Pjesničkom riječju ” STOP NASILJU NAD ŽENAMA” “. U petak, 25.11. 2022. godine u 18 sati u Ilirskoj dvorani recitirat će se poezija koja govori o nasilju u obitelji i nad ženama, a uradci će se moći objaviti na blogu pod nazivom Pjesničkom riječju “STOP NASILJU”- POETRY WORD “STOP VIOLENCE”  koji je osnovan 2012. godine kada je skupina pjesnika, entuzijasta svojim načinom tj. riječju izrazila u tjednu borbe protiv nasilja nad ženama, potporu, pišući pjesme po društvenim mrežama, te na taj način apelirala na problem pred kojim tako često zatvaramo oči. 

U goste nam dolazi Ženska grupa Korak iz Karlovca s predsjednicom Mirjanom Duduković, koja će nas upoznati s problemima vezanim uz temu. Želeći apelirati još jače na problem nasilja nad ženama, ove će se godine okupiti preko pedeset gradova u dvanaest država širom regije te će se održati zajednički program svakom gradu koji se pridružuje projektu, a sve u svrhu zaštite djevojke, žene, majke. U svrhu onoga što je najbitnije svakoj od nas da zna zaštiti svoju slabost i ne dozvoliti biti potlačena bilo kojom vrstom nasilja -psihičkom ili fizičkom.

Zastrašujuća je brojka od milijardu žena i djevojčica koje su svakodnevno zlostavljane tokom cijeloga života, a da se u velikom slučaju po tom pitanju ništa ne poduzima. Također, nasilje nad ženama i djevojčicama ne može se ekskluzivno pripisati niti jednoj društvenoj, religijskoj, političkoj, obrazovnoj, dobnoj, ekonomskoj ili nekoj drugoj skupini. Ono je prisutno u svim postojećim društvima. Zato smo si mi na svoj način dali zadatak postati nositelji tereta te ovim načinom javno prozivati sve ustanove, medije, političare da u 21. stoljeću zaustave zlostavljače koji šakom, psihom ili mobingom uništavaju život i dušu žene, majke, djevojčice. Inicijatorica ove aktivnosti na nivou Hrvatske je gospođa Lidija Puđak iz Zagreba, a u Karlovcu susret će voditi Arijana Miljković iz ženske grupe Korak koja je ujedno članica Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce ” i voditeljica Kluba Tatjana Basar.

Pjesničkom riječju “Stop nasilju nad ženama”
Skip to content