Predstavljanje knjige “45” autora Dubravka Ivaniša – Rippera

Pozivamo vas na predstavljanje knjige “45” poznatog glazbenika, pjevača popularne grupe Pips, chips & videoclips, Dubravka Ivaniša – Rippera koje će se održati 17. svibnja 2022. godine u 18 sati, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1, Karlovac. Ukoliko vremenske prilike to dopuste, predstavljanje knjige održat će se na terasi ispred knjižnice.
Susret će moderirati jedan od urednika knjige, Andrija Škare.
U knjizi Ripper u formi pitanja i odgovora govori o svom životu, glazbenoj karijeri te iznosi razmišljanja o glazbi i stvaranju; 45 pitanja i jednako toliko odgovora.
Od sasvim osobnih tema, preko filozofskih, pa do onih koje se tiču umjetničkog procesa, u knjizi “45” Dubravko Ivaniš otkriva neke dosad nepoznate tajne najzagrebačkijeg od svih zagrebačkih bendova, ali nam i, namjerno ili ne, dopušta da upoznamo njega.
Promišljen i duhovit, precizan i uporan, perfekcionist koji se do beskraja tvrdoglavi oko stvari koje su mu važne, sve je to Dubravko Ivaniš i sve to u ovoj se knjizi fino vidi, ali vidi se i to da on nije samo glazbenik, nego je, bez imalo sumnje, i – pisac!
Svoje razmišljanje nekad ilustrira anegdotom, drugi put pribjegne slojevitoj metafori, vodi nas na koncerte, probe, u garažu i na veliku pozornicu. U jučer i u blisko sutra, ali i u nepogrešivo danas. Svakom njegovom rečenicom sve je jasnije: pred nama je pisac kojem su riječi – pa i kad nema glazbe da ih prati – oružje kojim itekako zna rukovati.

Predstavljanje knjige “45” autora Dubravka Ivaniša – Rippera
Skip to content