Predstavljanje knjige Damira Valenta “Mrežnica u mom oku”

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Damira Valenta pod nazivom “Mrežnica u mom oku” (2022.). Program će se održati 18. svibnja 2022. godine u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1, s početkom u 19 sati.

Damir Valent rođen je Karlovcu 1962. godine. Za sebe kaže da je “samoniklo čudovište” koje zabavlja sve oko sebe te da je bio zaista sretno dijete koje je odraslo u Vukmaniću, dovoljno daleko od gradske vreve, a dovoljno blizu da sve što ga je zanimalo kad – tad kuša. Da se školovao na Turnju, u Karlovcu i Zagrebu, ali mu je to uvijek bilo u drugom planu, jer su jači i uzbudljiviji bili sport, osobito nogomet, glazba, s naglaskom na rock’n’roll, filmovi, društvo… Nakon kraćih avantura po lokalnim radio postajama, uglavnom kao honorarac, zavladao je eterom u programu Radio Mrežnice. Čini to od 2000. do danas. Osim glasom u eteru i vođenja brojnih manifestacija, već dvadeset godina svira u “Tip top bandu” s kojim je snimio i nekoliko nosača zvuka.
Prva knjiga “Ministranti vanjskih poslova” objavljena mu je 2012. godine u izdanju Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, drugu, “Poćupali se maćki”, izdao je u vlastitoj nakladi 2014. godine, a treću “O B(l)ože pomozi : da mir Valentu dade”, također u vlastitoj nakladi, 2017. godine.
Naziv najnovije knjige odabrao iz više razloga; jer već 22 godine radi na Radio Mrežnici te se svaki dan vozi preko rijeke Mrežnice na posao, zato što je Mišo Kovač smjestio cijelu Dalmaciju u svoje oko, i ne žulja ga, te jer ga je zadesila ablacija mrežnice s rupturom. U knjizi, kako kaže, piše i o neizostavnim zgodama iz djetinjstva, danima davno prohujalim koje je šteta ne opisati, jer je ponekad dojam da se to događalo na nekom drugom planetu, pa nek’ se stariji prisjete, a mladi pokušaju dokučiti kako su im roditelji, djedovi i bake živjeli u doba bez maski i kad su se doze mjerile samo za šankom…
Predsjednik je Udruge Književni krug Karlovac. Posebno naglašava projekt udruge pod nazivom “Čitam, dakle postojim” pod čijim motom i sam djeluje.

Predstavljanje knjige Damira Valenta “Mrežnica u mom oku”
Skip to content