Predstavljanje knjige u Zelenoj knjižnici
Pozivamo vas u subotu, 27. travnja, u 10 sati u Zelenu knjižnicu, na čitanje priče „Noćni pjev“ autora Arija Berka. Ova divna slikovnica vodi nas u svijet jednog malenog, hrabrog šišmiša Kire koji se sam otisnuo u noćnu pustolovinu, a u tom se mraku snalazi pomoću svoje pjesme. Nakon priče, slijedi kreativna aktivnost „Šišmiši su prijatelji“. Nakon pričaonice i kreativne radionice za najmlađe nastavlja se program u Zelenoj knjižnici i za one malo starije.
Pristup Brdu knjiga u Karlovcu
11:00 – Zelena knjižnica, JU Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac
„O medvjedima i ljudima“ – znanstveno popularno predavanje i predstavljanje knjige „Srce mog medvjeda“ spoj je zanimljivog i nesvakidašnjeg razgovora o književnosti i divljini, a razgovarati će Milan Majerović-Stilinović i dr.sc. Slaven Reljić. Njih dvojica ispričati će neobičnu priču o njihovom druženju i kako ih je spojila ljubav prema medvjedima, prirodi, planinama i Gorskom kotaru.
Novinar i pisac Milan Majerović-Stilinović predstavit će svoju drugu knjigu, „Srce mog medvjeda“ čiji su glavni likovi jedan čovjek i jedan medvjed. U knjizi opisuje kako su živjeli starosjedioci Gorskog kotara, o običajima i načinu života sredinom i krajem 19. stoljeća.
Dr. sc. Slaven Reljić, voditelj projekta praćenja populacije smeđeg medvjeda u RH najviše vremena provodi u Gorskom kotaru i Lici, gdje je u stalnoj potrazi za medvjedima. U ovom predavanju ispričati će kako znanstvenici uz pomoć ogrlice prate medvjede u divljini, kako izgleda brlog, koliko su inteligentni i brzi medvjedi i još puno toga što sigurno niste znali o ovim stanovnicima naših planina.
Osim predavanja možete razgledati slatkovodni akvarij Aquatika i uvjeriti se u iznimno bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara na jednom mjestu! Za ovu priliku knjiga “”Srce mog medvjeda” je po posebnoj cijeni (ne zaboravite “uhvatiti” potpis autora knjige).
12:30 – Pješački izlet od Starog grada Dubovca do planinarske kuće Zvonimir Plevnik na Kalvariji i natrag.
Predviđeno trajanje izleta je 3-4 sata, visinska razlika uspona 214 m, PD Dubovac osigurava vodiča, JU Aquatika okrjepu, a Brdo knjiga kratki kulturni program.
Potrebna oprema: planinarske cipele, rezervna odjeća, može i planinarski štapovi, zaštita od sunca i vjetra, dekica na koju možete sjesti, puno dobre volje, a ni kolači nisu na odmet.
Polazak na izlet je s parkinga Svetišta sv. Josipa u Karlovcu.
Rezervirajte si ovu subotu za druženje s cijelom obitelji u Aquatici!
Dođite u #Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac u Zelenu knjižnicu i potaknite ljubav prema čitanju kod djece te probudite njihovu kreativnost na našim radionicama.
✅️ Vidimo se subotama u Zelenoj knjižnici u Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac!
Predstavljanje knjige u Zelenoj knjižnici
Skip to content