Preporuke za lipanj

Kraljevstvo zeca i lisice : dječak, gusarsko blago i kraljevski par (napisala Viktoria Faust (pravo ime: Sanja Petriška))

 Poslastica je ovo za sve ljubitelje dječjih fantasy romana. U Zemlji Bajki sve se sprema za najsvečaniji trenutak: krunidbu novog kralja i kraljice. Čini se kao da su sva zla pobijeđena, svi dobri nagrađeni i da je trenutak da svi uživaju u zasluženoj pobjedi. No, jedna se zla slutnja počinje nadvijati nad sve njih, a uzet će najmanje očekivani oblik. Autorica Sanja Petriška (piše i pod pseudonimom Viktoria Faust) najpoznatija je po svojim horor romanima te vampirskom serijalu Sedmorke i serijalu kratkih romana Intermezzo. Piše i dječji fantasy serijal koji počinje naslovom “Bijeg iz Zemlje Bajki”, nastavlja se drugim dijelom “Povratak u Zemlju Bajki”, trećim „Tri male vještica u hladnoj zimskoj noći“, četvrtim „Kraljevstvo zeca i lisice“, petim „Vojske dobra i zla“, te šestim „Čudesan vremenski stroj vještice Bri“ (posljednja tri tek su u pripremi).

Dečko za mamu (napisala i ilustrirala Ivana Guljašević Kuman)

U ovom dječjem romanu glavni su likovi 14-godišnja Ana, njezina obitelj i prijatelji, koji svoje probleme rješavaju na urnebesan način, ali u konačnici shvaćaju da je ljubav užasno važna, najvažnija u životnoj ravnoteži. U dinamičnoj radnji punoj humora i neočekivanih obrata ima filmskih poljubaca, durenja, nespretnih detektiva i špijuna, puno hihotanja, ali i očiju natečenih od suza.

Mirko u paklu razreda (napisala Melita Rundek, ilustrirao Martin Zalar)

Jao, jao. Ovo je jedna neobična knjiga kakvu do sada niste čitali. Oprez, oprez! U njoj ima jedan vrući kotao i to odmah na početku. Onda ima puno vatre, vatrice i horora. Pa ima jabuka i žaba. I jedna Zla vila Zlobecka. Spominju se i zombiji, ali samo malo i vrlo kratko.
U knjizi ima puno škole, jedan nadareni Mirko koji kao sva posebna djeca ima svoje probleme. Ima i jedan cijeli cjelcati psiholog-glavoder koji plače pa govori mudre stvari. Mama, tata, dugodlaka sestra i mučaljivi brat. Cijeli jedan razred. Raska, čak i ravnatelj. Pa ima i poučaka važnih za život maloljetnika i punoljetnika. U ovoj knjizi ima svega! Od smijeha do plača, od mudrosti do zezancije. Od teksta do crteža. Od A do Ž. Treba biti odvažan i hrabar, dragi moji maleni i veliki, da se pročita ova knjiga! Prije nego što se zabrani! Pa zato navalite i slistite ju! Prije nego, o jao, postane obvezna lektira za putovanje kroz život!


Roditelji novog doba (napisali Ana i Igor Čerenšek)

Kad postaneš roditelj ne dobiješ upute za roditeljstvo. Ovaj priručnik nudi praktične savjete i smjernice svim roditeljima koji žele da mentalni trening bude dio svakodnevice njih i njihovog djeteta. Došlo je vrijeme za roditelje novog doba, one koji znaju kako pružiti najbolju moguću podršku svom djetetu. Vrijeme je da ovi jednostavni i provjereni alati budu dostupni svima. Roditeljska uloga je kompleksna i podrazumijeva snažan utjecaj roditelja na dijete, posebno ako znamo da dijete većinom uči tako da opaža model kraj sebe (učenje po modelu). Roditelji ti koji unatoč utjecaju društva i dalje mogu imati najvažniju ulogu u razvoju svoje djece. S ovim priručnikom vjerujemo da roditeljski utjecaj postaje snažniji i jasniji, iako uloga ostaje i dalje izazov za cijeli život. Osjećajte se dobro u roditeljskoj ulozi, snažno i kompetentno.

Ana i Igor su psiholozi, roditelji i mentalni treneri koji dugi niz godina provode mentalni trening s općom populacijom, sportašima i djecom.

“Djeca su najbolja vrsta ljudi!”

Pružamo najbolju dostupnu podršku onima koji odaberu izvrsnost jer ona je pravo čovjeka i stvar vlastitog izbora.”

Preporuke za lipanj
Skip to content