Preporuke za veljaču

Priče za laku noć: 50 priča i legendi iz cijeloga svijeta (napisala Angela McAllister, ilustrirala Anna Shepeta)

Ova zbirka 50 čudesnih priča za laku noć uključuje slavne klasike, ali i manje poznate dragulje iz Europe, Afrike, Azije, Australije i Oceanije, Sjeverne Amerike, s Bliskog istoka i iz Latinske Amerike. Priče je vješto prepričala nagrađivana autorica Angela McAllister, a obogaćene su prekrasnim ilustracijama Anne Shepeta koje čine ovu knjigu pravom poslasticom za male i velike čitatelje.

Po zidovima crtam drveće (napisala Ivana Šojat)

Ovo je priča o prijateljstvu, odrastanju, pubertetu, iskušenjima i unutarnjim borbama dvaju dječaka na putu sazrijevanja. Prijateljstvo dvojice prijatelja, Jakova i Marka, dolazi na kušnju nakon jednoga nenadziranog tinejdžerskog rođendana, koji završava u bolnici, na odjelu pedijatrije, ispumpavanjem zbog trovanja alkoholom. Taj događaj iskušava snagu prijateljstva dvaju dječaka i donosi izazove koje im nameće odrastanje i potreba za dokazivanjem odraslosti. Ovo je i priča o njihovim obiteljima i obiteljskim dinamikama – o odnosima sinova, majki i očeva te o njihovim međusobnim očekivanjima i neispunjavanjima tih očekivanja. Roman donosi isječak iz suvremene adolescentske svakodnevice, obilježene tjeskobom, bijesom i različitim frustracijama, čita se u jednome dahu i sugerira više snažnih poruka i pouka djeci, mladima i odraslima.

Kako bi to Wednesday napravila? : zlica u tebi se budi (napisala Sarah Thompson)

Budi svoja“ i „Ponosi se time što si drugačija“ samo su neke od mudrosti Wednesday Addams koje možeš pronaći u ovoj knjizi u kojoj je autorica prikupila i sažela cijelu životnu filozofiju neobične kćeri Morticije i Gomeza Addamsa. Uz praktične savjete i primjere iz Wednesdayina života naučit ćeš kako postaviti granice, kako vjerovati u sebe i boriti se za svoja uvjerenja, kako uživati u stvarima koje te vesele i kako ne treba tražiti potvrdu od drugih. Kroz osam cjelina posvećenih velikim životnim temama (obitelj, prijatelji, ljubav, kreativnost…), knjiga je osmišljena kako bi sve koji se osjećaju drugačije potaknula da steknu samopouzdanje, ali i pružila im utjehu. Pogled na divan svijet Wednesday Addams svakako će te naučiti da se osjećaš snažnije, sposobnije i autentičnije nego ikada prije!

Empatija : Kako zajedništvo osnažuje djecu (napisali Jasper Juul, Peter Høeg i drugi)

U knjizi su se okupili najpoznatiji svjetski obiteljski terapeut Jesper Juul i autor bestselera Peter Høeg te još četvero eksperata za odgoj djece. Udružili su snage kako bi nastao zajednički manifest za više empatije i ljubaznosti prema drugome, koji su nužan preduvjet za miroljubiv globalni suživot. U tu svrhu moraju djeca i odrasli ponovno stupiti u kontakt sa sobom, sa svojim tijelom, svojim srcem i slikom koju imaju o sebi. Kroz tri poglavlja autori pojašnjavaju sam pojam empatije, njene osnovne postavke te kako ju izvježbati. Sastavni dio knjige čini i dodatak – praktične vježbe za jačanje empatije u djece koje će pozitivno djelovati na njihov razvoj u obitelji i školi.

Preporuke za veljaču
Skip to content