Promocija slikovnice “Gingo u zemlji riječi”
Poštovani roditelji, djeco, odgajatelji, učitelji i svi ljubitelji dječje knjige!
Pozivamo vas na predstavljanje nove dječje slikovnice „Gingo u zemlji riječi“ u petak, 4. 11.u 17 sati na Odjelu audiovizualne građe Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić. Glavni lik Gingo zabavljat će djecu u obliku ručne lutke kroz “lingvističku” animaciju. Na prezentaciji ćete dobiti mnoge ideje kako na zabavan način osnažiti govorno-jezični razvoj vašeg djeteta, saznat ćete neke logopedske trikove koji potiču pravilan izgovor pojedinih glasova i sl.
Djeca će na radionici imati priliku popričati s Gingom, a vi ćete se upoznati s novom dječjom slikovnicom koja je namijenjena djeci od 2 do 8 godina.
U knjizi se kroz 22 kratke i jednostavne priče glavnog junaka Ginga izmjenjuju velika i mala slova s ciljem upoznavanja abecede i učenja čitanja. Svaka je priča osmišljena da identificira ili izmami određeni glas. Živopisne i slikovite ilustracije u knjizi vode nas na imenovanje, nabrajanje, stvaranje rečenica, ali i na vježbe govorne motorike. U pričama ima i pjesmica koje potiču ponavljanje, a time i učvršćivanje stečenog glasa. Knjiga je posebna upravo po tome što sadrži stručne logopedske ideje i savjete za vježbe.  Program vode iskusne logopedinje iz Slovenije. Program se realizira u suradnji s Knjižnicom Mirana Jarca iz novog Mesta.
Promocija slikovnice “Gingo u zemlji riječi”
Skip to content