Stručni skup “2deset: dvadeset godina Knjižnice za mlade”

Knjižnica za mlade u srpnju obilježava dvadeset godina svog postojanja, a povodom te okrugle obljetnice 16. lipnja  organiziran je stručni skup „2deset: dvadeset godina Knjižnice za mlade“.

Ovaj izdvojeni odjel prva je takva knjižnica u Hrvatskoj te se, kao mjesto osobnog razvoja, druženja i neformalnog obrazovanja, kontinuirano trudi pružiti mladima odgovor na njihove potrebe i interese u obliku programa koje provodi prilagođavajući se pritom promjenama u društvenim strukturama, tehnologiji te različitim trendovima u knjižničarstvu ne bi li svojim korisnicima nudila što bolju uslugu.

Cilj skupa bio  je predstaviti aktivnosti Knjižnice za mlade, njezin razvoj i promjene tijekom dvadeset godina postojanja, razmijeniti iskustva s drugim knjižnicama i knjižničarima te se povezati s njima u nastojanju poboljšanja usluga namijenjenih mladima te pružanja kvalitetne alternative u provođenju slobodnog vremena.


Svoje primjere dobre prakse u obliku posterskih izlaganja na temu promoviranja programa za mlade korisnike iznijeli su  knjižničari iz Zagreba, Splita, Ogulina, Samobora, Čakovca, Osijeka, Šibenika, Velike Gorice, Ozlja te Pule.

Skup je financijski pratilo Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Karlovac.

 

Stručni skup “2deset: dvadeset godina Knjižnice za mlade”
Skip to content