Zaronite u KZM!

Knjižnica za mlade u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto 1. srpnja slavi svoj devetnaesti rođendan nizom aktivnosti za djecu i odrasle koje će se održati u prostoru knjižnice, njezinu dvorištu te na ulici ispred nje.

Događanja će započeti u 17 sati književnim susretom koji Knjižnica za mlade organizira u suradnji s Dječjim odjelom Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“. Svoju će novu slikovnicu „Noć na zemlji“ predstaviti autorica Jasmina Kosanović, a susret je namijenjen djeci kojoj se želi približiti knjiga, potaknuti ih na čitanje te prikazati mjesto knjižnice i kao mjesto zabave. Književni susret vodit će knjižničar Mario Šimić.

Nakon predstavljanja slikovnice u 18 sati slijedi kreativna radionica izrade ljetnog nakita od drvenih i šarenih perlica, konaca i školjki. Šarene ogrlice i narukvice moći će izrađivati svi bez obzira na dobno ograničenje, a voditeljica radionice je knjžničarka Sanja Graša.

Urešeni novim ogrlicama i narukvicama posjetitelji će u 19:30 sati prisustvovati otvorenju izložbe ilustracijama lutkarice, ilustratorice i spisateljice Jasmine Kosanović. Postav izložbe moći će se razgledati do kraja srpnja u radno vrijeme Knjižnice za mlade.

Nastupom benda Moon Ricochet na ulici ispred Knjižnice za mlade u 20 sati završit ćemo ljetnu večer i proslavu našeg rođendana. Moon Ricochet karlovački je sastav koji je dosad izdao EP album Dead in Audience. S obzirom na to da će se koncert odvijati na otvorenom i u centru grada, moći će ga poslušati svi koji će se već nalaziti na događanju te slučajni prolaznici.

Zaronite u KZM!
Skip to content