Drugi dio programa “Đački zimski dani”

Povodom zimskih školskih praznika od 19. do 23. 2. 2024. , Odjel za djecu i mladež za školarce je organizirao pet sjajnih radionica kao drugi dio programa “Đački zimski dani”.

Od 19. do 22. 2., od 11 do 12 sati, na Odjelu za djecu i mladež održavat će se kreativna radionica „ULAK u knjižnici“ koju će voditi Mišo Pakši.

Prvi dan polaznici će imati osnove crtanja kako bi se upoznali s voditeljem, između sebe i procijenili svoje mogućnosti. Drugi dan naučit će osnove crtanog filma uz gosta, prof. Željka Nemeca, akademskog slikara. Treći dan naučit će osnove animacije koje su primjenjive u praktičnom i svakodnevnom životu uz gošću Mojcu Svetic Radočaj, akademsku slikaricu. Četvrti će dan polaznici s voditeljem proanalizirati i razgovarati o radu te će fotodokumentirati nastale dječje radove.

Od 19. do 23. 2., od 10 do 11 sati, u e-učionici trebala se održati popularna radionica robotike „Microbit, Boson, Maqueen Plus i micro:Maqueen“, koju vodi informatičar Mario Škrtić, ali je otkazana radi bolesti predavača.

U utorak i srijedu 20. i 21. 2. od 9:30 do 10:30 sati, održat će se  kreativna radionica „Šašavi autoportret”, koju vodi knjižničar Mario Šimić.

Na radionici će djeca izraditi svoj autoportret na drvenoj podlozi koji će kasnije moći objesiti na zid. Prvi dan radionice snimit će fotografije, obraditi ih u programu Canva i zalijepiti na drvene podloge koje će obojiti akrilnim bojama. Drugi dan počinje prava zabava! Polaznici će svoju sliku ukrašavati bojama, papirom, naljepnicama i različitim drangulijama kako bi na kraju dobili svoj šašavi autoportret!

Popodne od 15 do 16 sati 20. i 21. 2. održat će se i kreativna radionica „Neobične ptičice“, voditeljice Gabrijele Vine. U zimsko vrijeme ptice stanarice, osobito one koje žive po gradovima, trebaju pomoć ljudi kako bi uspješno preživjele hladno vrijeme. Kroz radionicu polaznici će naučiti kako baš svatko može pomoći u tome, bez prevelikog truda i uz minimalno ulaganje. U kreativnom će dijelu polaznici napraviti reljefnu sliku idealnog ptičjeg doma iz mašte od ostataka tkanine, filca, trakica, punila i kartona, kao mali podsjetnik da ne zaborave malene pernate prijateljice, naše gradske susjedice.

U četvrtak i petak, 22. i 23. 2. od 17 do 18 sati, čeka vas radionica fotografije „Od fotke do filma“, koju vodi Marinko Polović, u organizaciji Knjižnice za mlade.

Polaznici će imati priliku sudjelovati u procesu stvaranja animacije koristeći tehniku stop motion čime će steći razumijevanje kako se iluzija filma može raščlaniti na pojedinačne slike. Za ovu radionicu potreban je „pametni“ mobitel s kamerom. U dva dana polaznici će naučiti kroz 2D i 3D tehniku kako stvoriti animaciju putem fotografija.

 
Na vama je samo da odaberete neku od radionica, ali i da se na vrijeme prijavite osobno u knjižnici ili na broj telefona 047 / 412 – 377 (103) jer je broj mjesta ograničen.
 
 
 
Drugi dio programa “Đački zimski dani”
Skip to content