Karlovčanima za 185. obljetnicu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“

Pozivamo vas na proslavu 185. rođendana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac pod sloganom Karlovčanima za 185. obljetnicu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“.

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ najstarija je ustanova u kulturi grada Karlovca, sljednica Ilirskoga čitanja društva osnovanog 1838. godine. Knjižnica danas posjeduje više od 260 000 svezaka knjiga i druge građe u fondu koji obuhvaća sva područja ljudske djelatnosti (časopisi, e-knjige, audiovizualna i elektronička građa, igračke…). Uz temeljne zbirke primjerene narodnim knjižnicama, od velike je važnosti bogata Zavičajna zbirka, čiji početni fond datira iz vremena osnivanja Ilirskoga čitanja društva, a koji se sustavno popunjava građom vezanom za naš zavičaj i ljude.

Povodom 185. rođendana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac knjižnica Karlovčanima daruje nekoliko književnih susreta spisatelja čije su knjige najčitanije i prema željama korisnika.

Rođendanska proslava odvijat će se kroz dva tjedna u kojima će Karlovčani moći sudjelovati u brojnim događanjima. Nakon sjajnih književnih susreta održanijh na sam rođendan 1. ožujka u kojima smo se družili s književnicom i knjižničarkom Davorkom Semenić-Premec,  s jednom od najčitanijih dječjih književnica, Jelenom Pervan i pjesnikinjom, prozaisticom, kolumnisticom Oljom Savičević Ivančević, čeka Vas još puno događanja.

U sklopu obilježavanja 185. obljetnice Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i 30. godišnjice Središnje knjižnice Slovenaca u RH održano je u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac i Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ predstavljanje monografije „Hinko Krapek – čovjek svoga doba“ i otvorenje izložbe o životu i radu ovog fotografa, značajnog kako za slovensku, tako i za hrvatsku fotografsku baštinu. Izložbu se može razgledati do 3.4. nakon čega kreće na gostovanja po Hrvatskoj i Sloveniji.

U Ilirskoj dvorani 16. ožujka u 18 sati predstavit ćemo knjigu „Da sam ovo barem znala ranije“ radijske i TV voditeljice, youtuberice i pjevačice, Ivane Plechinger.

Veselimo se vašem dolasku.

Karlovčanima za 185. obljetnicu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“
Skip to content