Klub ljubitelja poezije „Stihom u srce“ osnovan je 2017. godine u mjesecu Hrvatske knjige. Sastaje se jednom mjesečno, a ponekad i češće. Broji oko tridesetak članova različitih dobnih skupina. Većinom okuplja umirovljenike i ljude srednjih godina, a sve češće dolaze i mladi ljudi, zaljubljenici čitanja i pisanja poezije. Neki od članova su afirmirani karlovački pjesnici koji iza sebe imaju niz objavljenih vlastitih  zbirki poezije te pjesnici koji nemaju objavljene  zbirke, ali žele podijeliti svoju poeziju s drugima. Članovi Kluba mogu biti svi koji vole slušati poeziju bez obzira da li su se okušali u pisanju iste.

Članovi Kluba mogu pisati poeziju na određene teme koje su vezane uz različite događaje, manifestacije, obljetnice, blagdane, ali najčešće pišu, čitaju ili recitiraju ono što sami žele, uključeni su u razne manifestacije i projekte vezane uz knjižničnu djelatnost kao što je to Mjesec hrvatske knjige,  Noć knjige, Karlovačka zelena priča, kampanja Čitaj mi itd.

Osnovni cilj ove aktivnosti je omogućiti korisnicima Knjižnice, ali i svim žiteljima grada Karlovca i Karlovačke županije, da se druže u Klubu povezani  ljubavlju prema poeziji. Također, cilj je oživjeti pomalo zaboravljene poznate i nepoznate domaće i svjetske pjesnike kroz čitanje njihove poezije i potaknuti članove Kluba da stvaraju vlastite zbirke, bez obzira da li će ih objaviti ili ne.

Klub je aktivan  u suradnji s drugim ustanovama i udrugama  te okuplja pjesnike i književnike ne samo iz grada Karlovca već i iz drugih dijelova i gradova Hrvatske. Na taj način poboljšava se  suradnja između gradova i mjesta naše županije, ali i šire. U goste nam dolaze pjesnici i ljubitelji poezije, a i sami sudjelujemo u raznim manifestacijama  izvan naše Županije.  Kroz  aktivnost kluba ostvaruje se i suradnja  drugim knjižnicama, institucijama, organizacijama, udrugama i pojedincima što omogućuje, u širem kontekstu,  kvalitetniji kulturni, a time i turistički aspekt napredovanja županija u RH.

Klub ljubitelja poezije “Stihom u srce”
Skip to content