Poziv za novi broj Kalibra

Kalibar je časopis Društva knjižničara Karlovačke županije zamišljen kao interno glasilo, namijenjeno knjižničarima, članovima Društva, za promicanje i unapređenje stručnog rada u njihovim knjižnicama. Pokrenut je 2003. i do sada je izašlo 9 brojeva. Sastoji se od dva dijela, stručnog i obavijesnog, a od 2018. objavljuje se u e-izdanju.

Godina 2022. proglašena je Europskom godinom mladih. Proteklo je razdoblje svima donijelo niz izazova, ograničenja i prilagodbi, kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu. Posebno su bile pogođene mlađe generacije koje su ostale zakinute u mnogim područjima, od školovanja do društvenog života.

Knjižnice su se, također, morale prilagoditi novim načinima poslovanja, u skladu sa svojim mogućnostima održati kvalitetu usluga te i inače najzahtjevnijoj skupini korisnika, mladima, pružiti potporu različitim aktivnostima i programima.
Tema novog broja Kalibra zbog toga će biti “Europska godina mladih: programi, aktivnosti i usluge za mlade”. Novost je da od ove godine Kalibar djeluje u novom-starom sastavu uredništva za mandatno razdoblje od 2022. do 2024., ali i da postaje recenzirani časopis te svi znanstveni i stručni radovi prolaze postupak dvostruke anonimne recenzije.

Uredništvo prima isključivo neobjavljene rukopise te zadržava pravo selekcije tekstova, kraćenja i izmjene naslova, a s autorom će se konzultirati u slučaju potrebe za znatnijim preoblikovanjem teksta. Tekstove slati na kalibar.urednistvo@gmail.com, a rok za predaju radova je 30. travnja 2023.

Upute za pisanje radova i za navođenje literature mogu se preuzeti na sljedećim poveznicama:
Upute za autore http://www.dkkz.hr/…/uploads/2023/02/Upute-za-autore.pdf  
Upute za navođenje literature http://www.dkkz.hr/…/02/Upute-za-navodenje-literature.pdf

Uredništvo Kalibra

Poziv za novi broj Kalibra
Skip to content