ZELENI FESTIVAL – Karlovačka zelena priča

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, petak, 18. 9. 2020. od 10:00 do 15:00 sati

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac

Prijave: Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem je do 1. 7. 2020. (za postersko izlaganje potrebno je poslati prijavnicu) putem poveznice. Programski odbor će do 15. 7. obavijestiti autore jesu li im prijavljena izlaganja prihvaćena.
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja je do popunjenja mjesta ili do 1. 9. 2020. putem poveznice. Broj sudionika je ograničen.

Cilj festivala: Poticanje multidisciplinarne suradnje u provedbi programa koji motiviraju i potiču razvoj programa u zelenim knjižnicama te svijest o ekologiji.

Način rada: U prvom dijelu održat će se pozvana predavanja, dok će se u drugom dijelu predstaviti prijavljena posterska izlaganja i predstavljanje knjige Speleologija. Istovremeno, u predvorju knjižnice će biti postavljena prigodna izložba te sajam ekoloških poljoprivrednih proizvoda.

Program događanja: Na festivalu će sudjelovati pozvani predavači, stručnjaci iz područja geologije, speleologije, biologije, knjižničarstva i drugih znanstvenih disciplina; kroz pozvana stručna izlaganja dat će odgovore na pitanja vezana uz specifičnosti navedenih djelatnosti u knjižnicama te pružiti smjernice za njihov daljnji razvoj.

1. dio – pozvana izlaganja (od 10.00 do 13.00 sati)
Antun Alegro, izvanredni profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu;
Hrvoje Cvitanović i Neven Ris, speleolozi;
Božica Dragaš, viša knjižničarka, voditeljica Knjižnica Marina Držića, Knjižnice grada Zagreba.

2. dio – predstavljanje knjige „Speleologija“ (od 13.00 do 14.00 sati)
Knjigu će predstaviti dva autora: Neven Bočić, izv. prof. dr. sc. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i Krešimir Raguž, arheolog i speleolog, Ministarstvo kulture RH, Konzervatorski odjel u Karlovcu.

3. dio – posterska izlaganja prijavljenih izlagača (od 14.00 do 15.00 sati)

Kotizacija se ne naplaćuje.
Više informacija o festivalu i programu bit će dostupno na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac od 1. 7. 2020. godine.

Osoba za kontakt: Anita Malkoč Bišćan, dipl. knjižničar; e-mail: anita@gkka.hr, tel: 047/412-377 (106)

Stručni skup održava se uz financijsku potporu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

ZELENI FESTIVAL – Karlovačka zelena priča
Skip to content